Mainos

MTV:n kysely: Kansa ei vaadi Holmlundin eroa

Suomalaiset ovat MTV:n nettikyselyssä sitä mieltä, että sisäministeri Anne Holmlundin ei tarvitse erota Kauhajoen koulusurmien takia.

Vastaajien enemmistö eli 62,3 prosenttia on ministerin eroa vastaan. 37,7 prosenttia vastaajista sen sijaan on eron kannalla. MTV:n nettilyselyyn vastasi muutaman päivän aikana yhteensä noin 6000 ihmistä.

Viime päivinä oppositiopuolueet ovat vaatineet ministerin eroa vedoten siihen, että sisäministeriö ei ole tehnyt mitään ampuma-aselain tiukentamiseksi Jokelan koulusurmien jälkeen. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen ilmoitti eilen kuitenkin tukevansa ministerin jatkoa.

"Vanhemmilla vastuu kasvattamisesta"

Myös suomalaiset MTV:n nettikyselyyn vastanneet ovat ministerin eroa vastaan. Nimimerkki Nygård on sitä mieltä, että jälleen kerran keskusteluissa keskitytään parantamaan oireita, mutta ei itse tautia.

- Eihän tästä ole kysymys, vaan arvojen liudentumisesta, yhteiskunnan koventumisesta, vääristä roolimalleista, kiireestä, tuottavuudesta, ahdistuksesta. Pisteitä Holmlundille, että ei heti hyökännyt lakeja kiristämään.

Nimimerkki nunnu62 puolestaan on ministerin eron kannalla.

- Ihmettelen miksei lakimuutosta saada aikaiseksi jo nopeammin kuin vasta keväällä 2009. Terveydenhuoltoalan työntekijöiden lakkoillessa, TEHY-lakko, saatiin hyvin nopeasti aikaan laki, jolla rajattiin työntekijöiden lakko-oikeutta.Mikä estäisi kriisilain säätämisen aselupa-asioissa?

Nimimerkki Make puolestaan on Holmlundin eroa vastaan.

- Hullut pitäisi olla hoitolaitoksissa ei kaduilla. Aselaki on kunnossa.

Myöskään nimimerkki Maija ei kannata sisäministerin eroa.

- Jos Saari oli suunnitellut massamurhaa jo kuuden vuoden ajan, hän olisi hankkinut laittoman aseen joka tapauksessa, eikä Holmlund eikä Saarta edellisenä päivänä haastatellut poliisi olisi voinut estää tapahtunutta, korkeintaan viivästyttää. Kuitenkin aselupakäytäntöihin pitää saada tiukennuksia.

Nimimerkki tinde-64 on niin ikään sisäministerin eroa vastaan.

- Miksi pitäisi? Eiköhän tragedian syyt ole kasvatuksessa. Mielestäni turha syyttää muita. Sääliksi käy vanhempia.

Eikä myöskään nimimerkki ope.

- Aselain muuttaminen ei olisi tätä tapahtumaan estänyt,hän olisi toteuttanut sen sitten muualla tavalla. Koulut ovat tänä päivänä liiana isoja, ryhmät liian suuria että olisi aikaa yksilölle ja rahasta on tullut koulussa tärkein puheenaihe.Kouluihin enemmän kuraattorieta, psykologeja ja terveydenhoitajia. Myöskään poliiseja ei saisi vähentää eikä heidän toimialueitaan laajentaan. Ei pidä myöskään unohtaa että lapsilla on vanhemmat, joiden pitäisi ottaa ensisijainen vastuu kasvattamisesta!

(MTV3)

Lue myös:

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja