Mainos

MTV:n kysely: Itsenäisyyspäivä sopivan vakavamielinen juhla

MTV:n nettikyselyssä kysyttiin tällä viikolla Suomen itsenäisyyspäivän vietosta. Kysymys kuului: Onko itsenäisyyspäivän vietto Suomessa liian vakavamielistä? Vastauksia tuli jälleen runsaasti.

Kyselyyn vastanneiden mielestä itsenäisyyspäivän vietto Suomessa ei ole liian vakavamielistä. 58,7 prosenttia eli 1739 kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että itsenäisyyspäivää vietetään juuri sopivan vakavamielisesti ja arvokkaasti - siten kuin juhlan henkeen kuuluukin.

Sen sijaan 41,3 prosenttia eli 1224 MTV:n nettikyselyyn vastanneista kokee itsenäisyyspäivän liian vakavamielisenä. Kaiken kaikkiaan MTV:n nettikyselyyn tuli 2 963 vastausta viikon aikana.

Ei liian vakavamielinen

Ne, joiden mielestä itsenäisyyspäivä ei ole liian vakavamielinen juhla, perustelivat vastaustaan näin:

- Itsenäisyys on hyvin kunnioitettava asia, ja ei se minua haittaa, vaikka sitä vähän vakavamielisesti juhliikin.

- Olisi loukkaus viettää "karnevaalihumua",ainakin niin kauan kuin sodissa mukana olleita on keskuudessamme!

-Itsenäisyyden juhlintaan ei kuulu vapputunnelma,vaikka onkin kyse vapaudesta. Arvokkuus ja selkärankainen käytös sinivalkoisin ajatuksin vapauttaa turhasta ylpeydestä.

- Vakavamielisyys kuuluu suomalaisuuteen.

On liian vakavamielinen

Ne taas, joiden mielestä itsenäisyyspäivä on liian vakavamielinen juhla, perustelivat vastaustaan näin:

- Kyllä se on aivan liian surumielistä, vaikka elämmekin vapaassa itsenäisessä Suomessa. Katsokaa mallia Tanskasta ja Norjasta jossa kansallispäivät ovat iloisia karnevaalimaisia. Ruotsi on Suomea huonompi viettämään kansallispäivää siellä ainoastaan äärioikeistolaiset mielellään riehuu niin, ettei kunnon kansalainen ilkeä alkaa heiluttamaan lippua. Suomessa Itsenäisyyspäivä on liian surumielinen, mutta se on viime vuosina muuttunut hitusen verran iloisemmaksi.

- Suomalainen juhlaperinne on aina niin joko tai - joko todella vakavasti tai sitten rälläten. Entä jos osaisimme nauraa ja iloita ilman humalaa.

- Koska suurin osa Suomen kansasta katselee ja töllöttää, kun lähes sama porukka vaan juhlii vuodesta toiseen. Suurimmalla osalla juhlijoista ei ole ollut mitään tekemistä suomen itsenäisyyden kanssa!

- Koska järjestetään Linnan juhlat tasavallan presidentin toimesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.