Mainos

MTV:n kysely: 50 euroa riittää ylioppilaalle

Viisikymmentä euroa riittää vallan hyvin ylioppilaslahjaksi. Tätä mieltä on suurin osa eli lähes 85 prosenttia MTV:n nettikyselyyn vastanneista. Nettikyselyssä kysyttiin: Riittääkö 50 euroa sukulais- tai tuttavalapsen yo-lahjaksi?

Useat ovat vastauksissaan sitä mieltä, että 50 euroakin on liian paljon ylioppilaalle, ainakin yhdeltä vieraalta.

- Kyllä vähempikin riittää. Tietenkin rahasumman täytyy synkata vieraiden määrän kanssa, mutta 50 euroa yhdeltä on liikaa, kirjoittaa eräs vastaaja.

- Kymmenen vuotta sitten sata markkaa riitti, miksi ei nyt riittäisi 50 euroa, ihmettelee toinen vastaaja.

Moni vastaaja on myös sitä mieltä, että ylioppilaalle on parempi antaa jotakin muuta kuin rahaa.

- Itse pääsin pari vuotta sitten ylioppilaaksi ja parhaat lahjat olivat lakanoita, lautasia ja muita hyödyllisiä tavaroita, mitä oikeasti tarvitsee kun lähtee opiskelemaan. Ostakaa jotain käytännöllistä ja heittäkää 10-20 e siihen päälle, siitä ei lahja parane, kirjoittaa eräs vastaaja.

Osa vastaajista pitää pariakymmentä euroa sopivana summana ylioppilaalle. Toisaalta omalle kummilapselle voi antaa hieman enemmän.

- Mielestäni vähempikin riittäisi. Ehkä 25 euroa olisi sopivampi. Onhan sekin 150 mummon markkaa. Läheiselle, esimerkiksi kummilapselle, voi antaa enemmän.

Vähemmistön mielestä 50 euroa ei riitä

Vain noin 16 prosenttia MTV:n nettikyselyyn vastaajista on sitä mieltä, että 50 euroa on yo-sankarille aivan liian pieni summa.

Moni ei-vastauksen antaja muistutti, että markat ovat nykyään euroja, joten lahjashekinkin on syytä olla tuntuva.

- Viisikymmentä erkkiä on yhden hengen noin viikonlopun ruoka tai päivällinen kahdelle ravintolassa ilman juomia tms. "lisukkeita" toisin sanoen varsin vaatimatonta tasoa, kirjoittaa eräs vastaaja.

- Viisikymmentä euroa on juomaraha, muistuttaa toinen vastaaja.

- Eihän niille rentuille mikään riitä. Viime vuonna annoin sata euroa. Heti ryyppäsivät ja rälläsivät ne ja nyt eivät edes päivää sano tavattaessa. Remmiä mokomille!, harmittelee eräs vastaaja.

Kaikkiaan MTV:n nettikyselyyn tuli vuorokauden aikana lähes 2 500 vastausta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.