Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja: Venäjä tulee saamaan Krimin itselleen

Ensi sunnuntaina Krimin niemimaalla pidetään kansanäänestys Venäjään liittymisestä.

Tätä ennen venäläismielisten ote Krimillä todennäköisesti vahvistuu entisestään, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste Simferopolista.

Sarasteen mukaan on erittäin todennäköistä, että Venäjä saa Krimin niemimaan itselleen.

- Näyttää siltä, että he saavat alueen omakseen, sillä sotilasjoukot ovat edenneet systemaattisesti ja saaneet rajanylityspaikkoja ja lentokenttiä haltuunsa. Ei tässä ole oikein muuta mahdollisuutta. Lisäksi tämän alueen lähes kaikki ihmiset ovat venäjämielisiä ja suurin osa äänestää Venäjään liittymisen puolesta. Sunnuntaisen äänestyksen tulos tulee olemaan selkeä. Mitä sitten tulee äänestyksen lainmukaisuuteen, on toinen asia, Saraste sanoo.

Sarasteen mukaan Ukraina kyllä tulee toimeen ilman Krimiä, mutta Krim ei tule toimeen ilman Ukrainaa. 

- On kiinnostavaa tietää, miten Venäjä aikoo hoitaa Krimillä asuvien ihmisten asioita. Krimin niemimaa on hyvin riippuvainen Ukrainasta, esimerkiksi öljystä, sähköstä, kaasusta ja jopa juomavedestä. Kuinka nopeasti Venäjä pystyy takaamaan Krimillä asuvien hyvinvoinnin. Onkin kiinnostavaa nähdä, etenevätkö venäläisjoukot kohti pohjoista turvatakseen Krimin niemimaan tilanteen.

Sarasteen mukaan Krimin niemimaalla on tällä hetkellä rauhallista. Yön aikana venäläismieliset kuitenkin piirittivät uuden sotilaslentokentän.

- Lentokentän sisääntuloväylä suljettiin ja konekiväärimiehet ottivat kentän haltuunsa. He valvovat nyt sitä. Venäläismieliset ovat ottaneet myös rajanylityspiakkoja kaiken kaikkiaan yksitoista haltuunsa. Sotilasoperaatiot tuntuvat etenevän hyvin johdonmukaisesti. Krimin niemimaa alkaa olla venäläismielisten joukkojen hallinnassa.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.