Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja: Georgialaiset juhlivat tulitaukoa

Georgian vahvistama tulitauko Venäjän ja Georgian välillä on aiheuttanut ristiriitaisia tunteita Tbilisin kaupungissa. MTV3:n kirjeenvaihtaja Mirja Sipisen mukaan viime yön juhlinta tuntui omituiselta:

- Viime öiset juhlat keskustassa tuntuivat kyllä voitonjuhlilta, vaikka Georgialle kävikin tässä aika huonosti. Ihmiset tavallaan juhlivat ja raivosivat samassa tilaisuudessa.

Raivoa sai osakseen etenkin Venäjä ja pääministeri Vladimir Putin. Sen sijaan Georgian presidenttiä Mihail Saakashvilia juhlittiin.

- Saakashvililla on sankarin maine Georgiassa. Hän otti kaiken irti myös kansanjuhlassa huudattamalla kansallismielisiä iskulauseita, Sipinen kertoo.

Sipisen mukaan georgialaiset ovat rauhan suhteen nyt toiveikkaita. Venäjän presidentti Dmitri Medjedevin mukaanVenäjä voi tehdä vielä joitain itsepuolustuksellisia toimia Georgiassa. Sipinen kertoo kuitenkin tilanteen jo rauhoittuneen selvästi.

Stubb vahvasti esillä paikallisessa mediassa

Myös EU:n ja Etyj:n rooli on huomattu Georgiassa. Suomen ulkoministeri ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön puheenjohtaja Alexander Stubbin nimi on ollut jatkuvasti esillä paikallisessa mediassa.

Etelä-Ossetia on yhtä strateginen alue sekä Venäjälle että Georgialle. Georgia on valittanut Venäjästä myös Haagin kansainväliseen sotarikostuomioistuimeen. Valitus koskee Etelä-Ossetissa tehtyjä "etnisiä puhdistuksia". Myös Venäjä on syyttänyt Georgiaa samoin perustein.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.