Mainos

MTV:n Kaksintaistelu: Eläkeläisten verotuksesta tentin kuuma peruna

MTV:n Kaksintaistelu-vaalitentissä toisistaan mittaa ottivat keskustan Juha Sipilä ja kokoomuksen Alexander Stubb. Kun keskustelu eteni verotukseen, väittelyä käytiin erityisesti eläkeläisten verotuksesta.

– Eniten minua huolettaa eläkeläiset. Kokoomus on laskenut ansiotuloverotusta siten, että se koskaa myös eläkkeitä. Me olemme parantamassa eläkeläisten tilannetta, Alexander Stubb linjaa.

– Me ollaan nostamassa takuueläkettä, emme olisi puuttumassa työelämäindekseihin ja meillä on lupaus kaikille, että verotusta ei kiristetä. Kokoomus rahoittaisi oman mallin niin, että esimerkiksi arvolisäverotus nousisi, keskustan Juha Sipilä vastaa.

Stubb kertoo, että kokoomus tulisi laskemaan eläkkeiden verotusta.

– Eläkeläisille jäisi enemmän rahaa käteen, noin 60 euroa. Meidän on parannettava eläkeläisten ostovoimaa, kokoomuksen Alexander Stubb korostaa.

Sipilän mukaan kokoomuksen linjassa on ristiriitaisuutta.

– Näin puhuu pääministeripuolue, joka on nostanut kolme prosenttia bruttoveroastetta ja tämän vaalikauden aikana myös eläkeläisten verotus on kiristynyt hurjasti. Nyt on kuitenkin tärkeintä, ettei verotus enää kiristyisi, Juha Sipilä sanoo.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.