Nuorten hyväksi -kampanjasta apua myös tavalliselle perheelle

Nuorten hyväksi-kampanjan avulla tukea on saanut tänä vuonna yli 500 perhettä. Helsingissä järjestetty lipaskeräys innosti ihmisiä lahjoittamaan lisää.

Emma Liljeström tiputtaa kolikoita keräyslippaaseen Kampin kauppakeskuksessa Helsingissä.

– Se on tosi tärkeää, sillä nuoret on tulevaisuus. Tavara sinänsä ei ole tärkeää vaan se, että nuoret pääsevät harrastamaan ja kokemaan asioita ystäviensä kanssa, Liljeström sanoo.

Liljeströmin kolikot ottaa vastaan juontaja Niina Backman, jolla on yllään vihreät kampanjaliivit. Tutulle mediakasvolle mukana oleminen on itsestäänselvyys. Rahaa on kertynyt lippaaseen mukavaan tahtiin.

– Meillä on kuitenkin hyvä aihe. Ihmiset haluavat auttaa. Kolmen lapsen äitinä tämä on lähellä sydäntä, Backman sanoo.

Lippaan kanssa kiertelee myös eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma.

– Puolet pysähtyy, puolella on kiire, Heinäluoma tiivistää.

– Kyllähän se itsellekin antaa. On tekemässä jotain konkreettista, joka näkyy ja tuntuu.

Lukiokirjoja tai turvakengät

Valtakunnallisen kampanjan kautta apua on tänä vuonna annettu yli 490 000 euroa. Lisää on luvassa joulukuussa.

Rahaa menee eniten lasten ja nuorten harrastuskustannuksiin 41%, harrastusvälineisiin 22% ja opiskelukustannuksiin 14%.

Espoonlahden seurakunnan diakoniatyöntekijä Johanna Korpela kertoo 15-vuotiaasta tytöstä, joka aloitti ratsastusharrastuksen.

– Ratsastus on ainoa, mihin hän uskaltautuu. Eläin on ainoa, johon hän saa solmittua ystävyyssuhteen. Kun apua saadaan, vanhemmat ovat haltioissaan, että voiko heille tulla tällainen onni.

– Olemme pystyneet sopimaan niin, että summa saadaan venytettyä useammalle vuodelle. Tämäkin tyttö käy ratsastamassa hieman harvemmin, että se ilo jatkuu pidempään, Korpela kertoo.

Tukikummien tuella on myös ostettu esimerkiksi junalippuja lapselle, jotta tämä pääsee tapaamaan etävanhempaa, kirjoja lukiolaisille, turvakenkiä ammattikouluopiskelijoille ja soittimia musiikkia harrastaville.

Tukea ”tavisperheille”

Johanna Korpela kertoo, että perheiden rima on korkealla eikä tukea haeta helposti. Hakea kuitenkin kannattaa. Tukea saavat ihan tavalliset perheet.

– Minulla on paljon myös tavisperheitä. Mikäli elämäntilanteessa on muutos lapsen kannalta huonompaan suuntaan, niin harrastus on todella perusteltua.

– Aiemmin perheellä on saattanut ollut rahaa harrastuksiin, mutta tilanne on muuttunut toisen vanhemman sairastuttua tai jäätyä työttömäksi.

Nuorten hyväksi-hyväntekeväisyyskampanja on MTV:n ja Tukikummit-säätiön kolmivuotinen yhteistyöhanke.

Lue myös:

    Uusimmat