Mainos

MTV:n Haapala: Puheenjohtajakisa käydään kahden ehdokkaan välillä

Kokoomuksen puheenjohtajakisa käydään huomenna kahden ehdokkaan kesken, arvioi MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala

Hänen arvionsa mukaan valinta tehdään Aleksander Stubbin ja Jan Vapaavuoren välillä. Ehdolla on myös ministeri Paula Risikko.

– Etukäteen ei kyllä pysty sanomaan, kumpi on voittaja, Alexander Stubb vai Jan Vapaavuori. Se on käynyt selväksi viime päivien aikana, että Paula Risikon kannatus ei taida riittää näihin loppupeleihin.

Haapalan mukaan Stubb ja Vapaavuori ovat aika lailla tasapeleissä, mutta harva uskaltaa lyödä edes vetoa voittajasta.

– Se ratkeaa lauantaina yhdeltä. Varmaan kaksi kierrosta tulee, ja se onkin ainoa varma asia, muta siitä ei ole mitään varmuutta,  kuka on puheenjohtaja ja pääministeri huomisen jälkeen.

Kampanjointi kokoomuksen puheenjohtajakisassa on kiihtynyt viime metreillä. Haapalan mukaan kentällä kysellään, että onko Stubbilla mennyt vaalikampanjassa jo ylikunnon puolelle.

– Hän on näistä kolmesta puheenjohtajaehdokkaasta se, joka on kaikkein eniten soitellut puoluekokousedustajille ja osalle moneen kertaan. On koettu, että niin runsas yhteydenotto on vähän ahdistavaa, Haapala kertoo. 

– Mutta samaan hengenvetoon on kuitenkin sanottu, että kaikki muutkin soittavat, mutta vähemmässä määrin. Tällainen menettely kuuluu puheenjohtajakisaan, mutta Stubbilla menee todella lujaa ja hänellä on täysi vauhti päällä, Haapala kommentoi.

Kokoomukselle valitaan puheenjohtaja viikonloppuna Lahdessa. Uudesta puheenjohtajasta tulee samalla Suomen pääministeri.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.