Mainos

MTV Moskovassa: Nemtsovin murhasta velloo villejä huhuja

MTV Uutisten Moskovan-kirjeenvaihtaja Iida Tikan mukaan Venäjällä liikkuu tällä hetkellä monenlaisia huhuja Boris Nemtsovin murhasta. 

Tikan mukaan parhaiten kansaan tuntuu uponneen provokaatioteoria.

– Jopa osa oppositiomielisistä täällä Moskovassa uskoo ja pitää murhaa provokaationa. Teoriassa ei aina nimetä tarkkaan, kuka tekijä olisi, mutta vihjaillaan vahvasti, että oppositionhan tästä hyötyy, Tikka kertoo Radio Novassa.

Provokaatioon uskovien mielestä teorian puolesta puhuu muun muassa murhan keskeinen tapahtumapaikka. Heistä on epäilyttävää, että murha tapahtui juuri Kremlin muurien ulkopuolella.

Tikan mukaan villeimmät teoriat liittyvät Nemtsovin naiskuvioihin ja erityisesti nuoreen ukrainalaismalliin, jonka seurassa Nemtsov oli murhan aikaan.

Mutta muitakin teorioita löytyy.

– Ukraina ja ukrainalaiset ovat yksi epäilyn kohde. Lisäksi on spekuloitu sillä, että Nemtsovilla olisi joitain omia bisneksiä, joiden takia hänet olisi murhattu. Niin ikään täällä yritetään myydä myös sellaista teoriaa, että tämä olisi satunnainen amatöörimurha, Tikka luettelee.

Valtion mediassa puhutaan paljon juuri satunnaisesta amatöörimurhasta, mutta samalla siellä liikkuu toinenkin teoria.

– Siellä esitetään, että tämä olisi miljoonaluokan palkkamurha. Tekijöitä ei näissä teorioissa aina nimetä, mutta niissä vihjataan myös siihen, että tämä voisi olla islamistinen isku.

Etenkin Venäjän ulkopuolella on esillä ollut teoria, jonka mukaan Kreml olisi suoraan tai epäsuoraan vastuussa maan nykyvallan äänekkään kritisoijan Nemtsovin kuolemasta. Venäjän valtion mediassa tästä mahdollisuudesta ei ole pidetty suurta ääntä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.