Mainos

MTV MEDIAn yt-neuvottelut päättyivät

Syyskuussa käynnistyneet MTV MEDIAn yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat rakenteellisia uudistuksia ja henkilöstön tilapäistä lomauttamista vuoden 2014 aikana. Neuvottelujen osapuolet löysivät yhdessä ratkaisuja, joiden ansiosta työsuhteita päätetään ennakoitua vähemmän.

MTV MEDIAn yt-neuvottelut käynnistyivät syyskuun alussa, ja tuolloin arvioitiin vähennysten olevan suuruudeltaan 30 henkilötyövuotta. Neuvotteluissa löydettiin kuitenkin uusia ratkaisuja ja vältyttiin täysimittaisilta irtisanomisilta.

Rakenteellisista muutoksista johtuvat henkilöstövähennykset johtavat 20 henkilön työsuhteen irtisanomiseen ja kohdistuvat hallinnollisiin tehtäviin, uutis- ja ajankohtaistoimitukseen sekä sisältöjen hankintaan. Lisäksi muiden järjestelyjen kautta MTV MEDIAn henkilöstömäärä vähenee noin 10 henkilötyövuodella. Muutosten tavoitteena on yhtiön toiminnan tehostaminen ja sisältöjen uudistaminen vastaamaan muuttuvaa mediasisältöjen kulutusta.

"Haemme rakenteellisilla uudistuksilla uusia, selkeitä painotuksia toimintaamme sekä aiempaa tehokkaampia toimintatapoja. Uutisten osalta se tarkoittaa verkon ja mobiilin sisältöjen roolin korostumista ja lisäpanostuksia päivittäiseen uutisointiin", toimitusjohtaja Heikki Rotko linjaa.

Uutisiin uusi tutkivan journalismin ryhmä

Uutis- ja ajankohtaisohjelmissa tapahtuu muutamia keskeisiä muutoksia. Aamuohjelma Huomenta Suomi uudistuu tammikuussa 2014 ja siirtyy alihankintana tuotettavaksi ohjelmakokonaisuudeksi. Ajankohtaisohjelma 45 minuuttia lakkautetaan nykymuodossaan vuoden 2013 lopussa.

Uutis- ja ajankohtaistoimitukseen muodostetaan uusi tutkivan journalismin ryhmä. Lisäksi neuvotellaan uutisgrafiikan osittaisesta ulkoistamisesta. Näiden ratkaisujen seurauksena uutis- ja ajankohtaistoimituksen irtisanomisten määrä tulee olemaan 14 henkilöä.

"Neuvottelujen taustalla on ollut näkemys uutisyleisön muuttuneista mediankäyttötottumuksista ja tarpeesta reagoida niihin. Näillä ratkaisuilla pyritään uudistamaan MTV:n kiinnostavaa aamukokonaisuutta. Sen lisäksi vahva oma uutishankinta ja tutkiva journalismi tulevat säilymään MTV:n uutisten keskeisenä osana. Nyt tutkiva journalismi saa entistä monipuolisemmin tilaa päivittäisissä uutissisällöissä. Tämä ratkaisu edesauttaa mahdollisuuksiamme kehittää uusia uutistuotteita mobiili- ja verkkosisältöihin", vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kertoo.

Myös MTV:n muu sisältötoiminta ja hallinnolliset tehtävät tehostuvat uudelleenorganisoitumisen myötä. Näiden järjestelyjen seurauksena irtisanomisia tulee kuusi.

Yhteistoimintaneuvotteluissa on sovittu myös, että MTV MEDIAn koko henkilöstö voidaan lomauttaa enintään 25 työpäivän ajaksi vuonna 2014. Lomautuksen taustalla on erityisesti ennakoitua pidemmäksi osoittautunut taloudellinen taantuma ja siihen liittyvä tarve sopeuttaa kustannusrakennetta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.