Mainos

MTV-kysely: Enemmistö kansasta ei ymmärrä sote-uudistusta

10:00

Enemmistö suomalaisista ei ymmärrä, mistä sote-uudistuksessa on kysymys, käy ilmi MTV Uutisten kyselystä.

Reilu kolmannes suomalaisista ilmoittaa ymmärtäneensä uudistuksen periaatteet erittäin tai melko hyvin. Erittäin hyvin sote-uudistuksen sanoo ymmärtävänsä 5 prosenttia, melko hyvin 31 prosenttia.

Yli puolet kuitenkin ilmoittaa ymmärtävänsä uudistuksen melko huonosti tai ei lainkaan. Melko huonosti asian ymmärtää 45 prosenttia, uudistusta ei ymmärrä lainkaan 16 prosenttia.

Opposition mukanaoloa uudistuksessa kiitellään

Suuri enemmistö suomalaisista ajattelee, että oli hyvä, että myös oppositiopuolueet keskusta ja perussuomalaiset olivat mukana päättämässä sote-uudistuksesta.

Pääministeri Jyrki Kataisen hallitus ja oppositio pääsivät viikko sitten sopuun siitä, miten Suomessa toteutetaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus.

MTV Uutisten kyselyssä kaikkiaan 86 prosenttia vastaajista ajattelee, että oppositiopuolueiden ottaminen mukaan päätöksentekoon oli hyvä asia. Huonona asiana tätä pitää vain 6 prosenttia vastaajista.

Usko ratkaisun tehoon ei vahvaa

 Yli puolet suomalaisista (53 prosenttia) ei usko, että sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut pystyttäisiin tulevaisuudessa tehdyn ratkaisun pohjalta järjestämään laadukkaasti ja kustannuksia säästäen. Näin uskoo tapahtuvan vastaajista noin neljännes (26 prosenttia).

Tutkimus tehtiin 25.3.-28.3. välisenä aikana verkkopaneelissa. Siihen vastasi noin 1 600 täysi-ikäistä suomalaista.

Tutkimuksen teki MTV Uutisten toimeksiannosta Think If Laboratories Oy, virhemarginaali on suurimmillaan 3% suuntaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.