Mainos

MTV Krimillä: Vihreät ja tuntemattomat valvovat maisemaa

Laivastokaupunki Sevastopolissa on myös muun Krimin ja koko Ukrainan tavoin odottava tunnelma. MTV Uutiset vieraili parin tunnin automatkan päässä Simferopolista sijaistevassa laivastokaupungissa.

Sevastopol on paikanpäältä puhelimitse tavoitetun toimittaja Mirja Sipisen mukaan luonnollisesti hyvin venäläismielinen.

– Kaupungissa kaikki on tietysti sidoksissa Venäjän laivastotukikohtaan.

Sipisen mukaan on silmiinpistävää, että paikalla on erittäin paljon eräänlaisia nimeämättömiä sotilaita,  merkitsemättömiä joukkoja, joita tulee koko ajan lisää.

– Paikalliset asukkaat nimittävät heitä vihreiksi miehiksi tai kohteliaiksi miehiksi. Sävy on toki vähän ironinen. He ovat pukeutuneet vihreisiin armeijan asuihin ja käyttäytyvät mallikkaasti. Miehet eivät kuitenkaan paljasta, mistä tulevat, Sipinen kertoo Sevastopolista.

Sipinen sanoo päässeensä kuitenkin keskustelemaan muutamien ns. vihreiden miesten kanssa tarkastuspisteellä. Miehet olivat kertoneet erittäin auliisti, kuinka he ovat tulleet lähialueilta valvomaan Krimin turvallisuutta.

– Paikallinen, äidinkielenään venäjää puhuva avustajani sanoi heti, että miesten aksentti on selvästi moskovalainen. Miehet itse kiistivät jyrkästi olevansa maahan tuotuja ulkopuolisia joukkoja. Erittäin tiheän hämärän peitossa on se, kuka joukkojen isäntä on, Sipinen sanoo.

Sevastopolista takaisin Krimin alueen pääkaupunkiin Simferopoliin suunnanneen Sipisen mukaan alueen ilmapiiri on erikoinen. Ihmiset ovat rauhallisia ja suhtautuvat luottavaisesti siihen, mitä maanantaina tapahtuu. Hetkittäin kuitenkin ilmapiiri on hyvinkin kireä.

– Monilla tarkastuspisteillä ihmisiä tutkitaan ja heidän tavaroitaan pengotaan. Syyksi kerrotaan mm. terrorismin torjunta, mutta kyllä siinä luodaan eräänlaista pelon ilmapiiriä. Yritetään kääntää ihmiset äänestämään huomenna oikeaan suuntaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.