Mainos

MTV keskustan risteilyllä: Isot lupaukset tuovat ison kritiikin

Keskustan puheenjohtajalta Juha Sipilältä odotetaan isojen lupausten lisäksi aitoja esimerkkejä. 

Taloudellinen matalaliito, nykyhallituksen saama kritiikki ja tuoreet gallupluvut ovat kaikki syynä siihen, että Tallinnaan suunnanneella keskustan vaaliristeilyllä poliitikkojen välillä vallitsee tyytyväinen tunnelma.

Keskustan kannalta kaikki näyttää hyvältä: oppositiokausi näyttää olevan kohta ohi, kun kansa haluaa vaihtelua ja mikä tärkeintä - alavireisen talouden piristymistä. Keskusta onkin luvannut asioita, jotka kuulostavat skeptikon mielestä liiankin hyvältä. Päällimmäisinä näistä nousevat esiin lupaukset 200 000 uudesta työpaikasta ja 2 prosentin talouskasvusta.

Isot lupaukset ovat luonnollisesti tuoneet mukanaan ison kritiikin niin vastapelureiden kuin toimittajienkin osalta. Kollegojani on puhuttanut lähinnä keskustan puheenjohtajan ja mahdollisen tulevan pääministerin konkretian puute. Tärkein kysymys, eli miten nuo luvatut työpaikat luodaan, odottaa yhä vastaustaan.

Vaaliristeilyllä oleva Sipilä lupasi esitellä konkreettiset keinot myöhemmin, kun puolue on tehnyt kartoitusta eri aloilta. Sipilän mukaan esimerkiksi matkailualalle on potentiaalista luoda 30 000 uutta työpaikkaa, kunhan keinot varmistuvat. Hänen mukaansa työpaikat luodaan luvatulla talouskasvulla, joka puolestaan syntyy menoleikkauksilla. Loogista, mutta moni kaipaa edelleen esimerkkejä ja suurten linjojen maalailun sijaan oikeita ruohonjuuritason esimerkkejä.

Niitä Sipilä on luvannut antaa myöhemmin. Listausta konkreettisista keinoista odotetaan ennakkosuosikkipuolueelta isolla mielenkiinnolla.

Yhdestä asiasta risteilyllä hypeä apilalogon ympärille luova puheenjohtaja oli kuitenkin varma. Hän sanoi tekevänsä mitä tahansa muuta paitsi laulavansa karaokea.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.