Mainos

MTV kääntää Putinin puheen ydinkohdat livenä

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää perinteisen "Suora linja" -puhemaratoninsa huomenna torstaina.

Aiempien vuosien tapaan Putin vastaa eri puolilta maata tuleviin kansalaiskysymyksiin puhelin- ja videoyhteyksien välityksellä. Usein Putin ottaa tilaisuudessa esiin myös ajankohtaisia kansainvälisiä asioita ja lähettää näin epäsuorasti sanomaansa myös ulkomaille.

Kysymyksistä ei ole pulaa - Kremlin mukaan kysymyksiä on jo nyt tullut yli kaksi miljoonaa.

Putin piti ensimmäisen "Suoran linjansa" huhtikuussa 2001. Kesto on vaihdellut - ennätysvuosi oli 2013, jolloin tilaisuus kesti neljä tuntia 47 minuuttia. Viimevuotinen "Suora linja" jäi viittä minuuttia vaille neljään tuntiin.

Länsimaiden suuntaan voi lähes varmasti odottaa tulevan ryöpytystä liittyen Ukrainaan ja talouspakotteisiin. Putin viittaa myös varmasti Naton lisääntyneeseen aktiivisuuteen Euroopassa, mahdollisesti jopa Pohjoismaiden tiivistyneeseen puolustusyhteistyöhön.

Sisäpolitiikassa Putinin lienee pakko vastata kysymyksiin talousvaikeuksista, ruplan rajuista kurssiheilahteluista, puskurirahastojen ehtymisestä ja armeijan resursseista.

Lähetys alkaa kello 12 päivällä, ja se lähetetään suorana useilla Venäjän tv-kanavilla. MTV Uutiset näyttää puheen suorana nettisivuillaan ja kääntää sen keskeisen sisällön suomeksi live-tekstityksenä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.