Mainos

MTV: Jutta Urpilainen lähtee SDP:n pj-kisaan

Kokkolalainen kansanedustaja Jutta Urpilainen kertoo MTV:n uutisille, että hän lähtee tavoittelemaaan SDP:n puheenjohtajan paikkaa. Urpilainen perustelee lähtöään halullaan avartaa puoluetta.

Urpilainen ehti kisaan Erkki Tuomiojan kilpakumppaniksi ensimmäisenä, mutta loppuviikosta on odotettavissa todellinen ehdokasryntäys.

Eero Heinäluoman luopumisilmoituksesta on kaksi päivä ja toistaiseksi SDP:n puheenjohtajakisassa on siis kaksi ehdokasta Urpilainen ja Erkki Tuomioja. Helsingin Sanomien piiripuheenjohtajille tekemässä kyselyssä Urpilainen on toiseksi suosituin Tarja Filatovin jälkeen.

- Mielestäni nyt tarvitaan näkemystä SDP:n ja Suomen tulevaisuudesta ja uudistumisesta, ja itse koen että minulla on näkemystä, Urpilainen sanoi MTV:lle.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että ilmoituksellaan Urpilainen ehti Miapetra Kumpula-Natrin ja Kimmo Kiljusen edelle, jotka olivat jo varanneet tiedotustilaisuudet huomiselle.

Tarja Filatov on yksi ennakkosuosikki, ja niskaan hengittävät Johannes Koskinen ja ja varapuheenjohtaja Pia Viitanen, muiden muassa.

Lisämielenkiintoa, jopa yhteentörmäyksen vaaran tuo, että vaasalainen Kumpula-Natri ja kokkolalainen Urpilainen ovat samasta piiristä.

Guzenina-Richardson ei asetu ehdolle

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson ei lähde tavoittelemaan puolueensa puheenjohtajuutta. Hän antaa tukensa useammallekin mahdolliselle naisehdokkaalle.

- Tarja Filatov, Miapetra Kumpula-Natri ja Jutta Urpilainen ovat hyviä ja uudistustahtoisia naisia, joilta varmasti löytyy myös kykyä puolueen johtamiseen. SDP:n uudistuminen ei ole henkilökysymys vaan tiimikysymys, Guzenina-Richardson kuvasi tiedotteessaan.

Vaikka pyyntöjä lähteä puheenjohtajakisaan on tullut, hän aikoo edelleen tavoitella vain varapuheenjohtajan tehtävää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.