Mainos

MTV avasi Vaalikoneen Internetiin

MTV on avannut eduskuntavaaleihin liittyvän Vaalikoneen Internetiin. Vaalikone toteutetaan MTV:n ja kuuden Alma Median lehden yhteistyönä. Vaalikoneessa ovat mukana MTV3, Aamulehti, Iltalehti, Lapin Kansa, Kainuun Sanomat, Pohjolan Sanomat ja Satakunnan Kansa.

Kyseessä on ensimmäinen näin laaja Alma Median yhteisprojekti, jossa MTV ja eri sanomalehdet ovat mukana. - MTV:llä ja lehdillä oli aiemmin erillisiä Vaalikoneita, kertoo Vaalikone-projektin vetäjä, MTV:n Internet-uutisten päätoimittaja Tomi Lindblom.

- Yhdistämällä toimintomme saavutimme selkeitä kustannussäästöjä. Lisäksi Vaalikone palvelee paremmin ehdokkaita ja äänestäjiä, kun heidän ei tarvitse enää vierailla lukuisissa erillisissä palveluissa, jatkaa Lindblom.

Alma Median Vaalikone avataan vaiheittain. Maanantaina 20.1. kone avautui jo MTV3 Internetin, Iltalehden sekä Lapin Kansan verkkosivuilla. Muut lehden avaavat koneen oman aikataulunsa mukaisesti viimeistään helmikuun alkupäiviin mennessä.

Vaalikoneen osoitteet ovat http://www.mtv3.fi/vaalikone, http://www.iltalehti.fi/vaalikone ja http://www.lapinkansa.fi/vaalikone. Muiden lehtien osoitteet ovat vastaavasti esim. http://www.aamulehti.fi/vaalikone, http://www.iltalehti.fi/vaalikone.

Vaalikoneessa on 30 kaikille ehdokkaille yhteistä kysymystä. Lisäksi mukana on Alma Median lehtien laatimia alueellisia kysymyksiä. Kysymysten joukossa on poliittisia asioita käsittelevien aiheiden lisäksi ei-poliittisia kysymyksiä, joiden avulla pyritään valottamaan ehdokkaan kantoja päivän politiikan ulkopuolella oleviin asioihin.

Vaalikoneen kysymykset ovat Alma Median eri tiedotusvälineiden politiikan toimittajien tekemiä. Kysymysten valmistelun yhteydessä kuultiin myös useiden puolueiden edustajia.

Alma Median Vaalikone ei sulkeudu ennen vaaleja. Ehdokkaat pääsevät halutessaan täydentämään tai muokkaamaan vastauksiaan aina vaalipäivään saakka.

Ehdokkaille Alma Median vaalikone avautui tiistaina 14.1. Tähän mennessä koneeseen on rekisteröitynyt jo lähes 400 ehdokasta eri puolueista ympäri Suomen.

Vaalikoneen teknisestä järjestelmästä vastaa Alma Median NWS. Alma Media on rakentanut Vaalikoneen teknisen ratkaisun myös SAK:n käyttöön. Palvelu avautuu lähiaikoina myös osoitteesta http://www.sak.fi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.