Mainos

MTTL: Satovahingot 1,7 miljardia markkaa

Kuluvan vuoden satovahingot ovat Maatalouden taloudellisen tutkimuslaitoksen (MTTL) arvion mukaan noin 1,7 miljardin markan luokkaa.

Satovahingoista koituu tälle vuodelle noin puolen miljardin menetykset normaalitilanteeseen verrattuna. Ensi vuonna tulonmenetyksistä ja kustannusnousuista koostuvat menetykset ovat runsaan miljardin markan suuruiset. MTTL arvioi satovahinkojen suuruutta maa- ja metsätalousministeriön pyynnöstä.

Satovahinkojen korvaamiseen on käytettävissä yhteensä 325 miljoonaa markkaa, jos eduskunta hyväksyy lisäbudjetin esitetyssä muodossa. Maa- ja metsätalousministeriössä arvioidaan, että satovahinkoala varmistuu lopullisesti joulukuussa. Aiemmin syksyllä arvioitiin, että satovahinkoala on noin 400 000 hehtaaria.

Korvausten jaosta esitys

Satovahinkoneuvottelukunta teki tänään maa- ja metsätalousministeriölle esityksen katokorvauksiin ehdolla olevan 325 miljoonan markan jaosta.

Tilakohtaisiin korvauksiin olisi sen mukaan ohjattava suurin potti eli noin 200 miljoonaa markkaa. Rukiin viljelyalalle neuvottelukunta osoittaisi 17 miljoonaa. Loppuosa korvauksista suunnattaisiin esityksen mukaan nurmiviljelyalalle. Katokorvausten jaosta päättää valtioneuvosto maa- ja metsätalousministeriön esityksestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.