Mainos

MTK vaatii hallitukselta pikaisia toimia puukaupan verosotkussa

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto vaatii hallitukselta pikaisia toimia, jotta puukaupan verokohtelua koskevat epäselvyydet saataisiin selvitettyä.

MTK:n mukaan epätietoisuus verouudistuksen yksityiskohdista näivettää jo puukauppaa. Myös metsäteollisuus perää verotukseen selviä pelisääntöjä.

Hallituksen viime kuussa julkistaman metsäveron huojennuksen piti pistää puukaupan rattaat rullaamaan. Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliiton mukaan puukauppa lähtikin hyvin käyntiin, mutta nyt kauppa uhkaa hiipua.

- Selvästi tämä epätietoisuus ja hämmennys näissä veroasioissa hillitsee puukaupan tekoa tällä hetkellä, toteaa metsäjohtaja Antti Sahi.

Järjestöön on tulvinut viime aikoina satoja puhelinsoittoja epätietoisilta metsänomistajilta. MTK arvosteleekin hallitusta hitaudesta.

Hallitus kertoi tänään, että yksityiskohtainen malli metsäverotukseen on luvassa ensi viikolla.

- Ei siihen sisälly mitään sellaista kielteistä tekijää, joita pahimmissa kuvitelmissa on ollut. Hallituksella ei ole mitään sellaista intressiä. Tarkoituksemme on tehdä niin reipas ratkaisu, että se saa puun liikkeelle, sanoo pääministeri Matti Vanhanen.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.