Mainos

MTK uhkaa pysäyttää puukaupan

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK uhkaa pysäyttää puukaupan ensi viikolla, kertovat Turun Sanomat ja Väli-Suomen sanomalehdet. Järjestön mukaan hallitus on vesittämässä lupaukset verovähennyksistä.

Liitto on suivaantunut siitä, että puun myyntitulojen verohelpotusten yhteydessä myös metsätalouden kustannusten vähennysoikeudet aiotaan puolittaa. Asian paljasti viime viikolla MTV3:n uutiset.

Hallitus lupasi heinäkuussa, että puun myyntitulojen verotusta helpotetaan merkittävästi tämän ja kahden seuraavan vuoden aikana, ja puukauppa lähti liikkeelle uskossa, että veron pudotessa puoleen vähennykset säilyvät ennallaan. Valtiovarainministeriö kuitenkin katsoo, että jos tulee verovapaata tuloa, myös verovähennysoikeuksia karsitaan.

MTK kehottaa metsänomistajia pidättäytymään puukaupoista siihen asti, kunnes veroratkaisun lopullinen muoto selviää. Verohelpotuksista ilmoittamisen jälkeen puukauppa elpyi selvästi, kun vielä alkuvuonna teollisuus sai ostettua puuta vain puolet viime vuoden määrästä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.