Mainos

MTK: Puuta riittää myös energiantuotantoon

MTK vastustaa metsäteollisuuden vaatimuksia estää puun käyttö energiantuotannossa. Raaka-ainetta riittää järjestön mukaan kaikille.

Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliiton mukaan markkinahinnan pitää ratkaista puun ohjautuminen metsäteollisuuden käyttöön tai energiapuuksi, järjestö muistuttaa julkaisemassan tiedotteessa.

MTK arvioi, että metsistä riittää raaka-ainetta niin energian tuotantoon kuin metsäteollisuudelle. Sen vuoksi ennakkoon ei pidä luoda mitään rajauksia sille, millaista puuta energiantuotantoon käytetään.

Metsäteollisuus on arvostellut kuitupuun käyttöä energian tuotantoon. Metsänomistajien mielestä metsäteollisuuden kuitupuusta maksamat hinnat ovat alhaisia.

MTK:n mukaan suurin tulevaisuuden tulonlähde metsissä liittyy energiakäyttöön, mikä on saanut laajan poliittisen tuen taakseen. Useassa eri ohjelmassa on esitetty metsähakkeen käytön nostamista 5 miljoonaan kuutiometriin nykyisestä 2,7 miljoonaan kuutiometriin.

Järjestö muistutti, ettei metsästä saatava energiaraaka-aine ole jätepuuta. Siitä pitää maksaa markkinahinta, ja energiapuusta pitää tehdä oma puutavaralajinsa.

MTK:n mukaan Suomessa toimii jo noin 300 lämpöyrittäjää, jotka huolehtivat sekä raaka-aineen hankinnasta että pienten lämpölaitosten toiminnasta. Tämän kaltainen toiminta voisi tarjota työtä noin tuhannelle uudelle lämpöyrittäjälle, järjestö arvioi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.