Mainos

MTK: Puukauppa kiivainta 10 vuoteen

Puukauppa käy kiivaammin kuin kertaakaan kymmeneen vuoteen. Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n mukaan syynä on puun myyntitulojen verotuksen puolittaminen.

Kolmen viikon aikana puuta on myyty yli kaksi miljoonaa kuutiometriä. Määrä on neljänneksen enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, vaikka puun hinta oli silloin ennätyskorkealla.

Tänä vuonna myös hakkuita on tehty vilkkaasti. Tammi-kesäkuussa kotimaisista metsistä hakattiin kaikkien aikojen ennätysmäärä kuitupuuta. Puukaupan vilkastumisen seurauksena metsäteollisuus saa tänä vuonna tarvitsemansa puumäärän kotimaasta.

MTK toivoo puun myyntitulojen verohuojennusta käsittelevän lain pikaista valmistumista. Toistaiseksi puukaupan tilanne on selkeiden sääntöjen puuttumisen takia epäselvä, erityisesti ensiharvennusten suhteen. Ongelmia voi aiheutua myös avustusten päällekkäisyyksien takia.

MTK toivoo valtiolta tulevaisuudessa pitempivaikutteisia ratkaisuja puukaupan suhteen. Hallituksen heinäkuussa tekemän metsäveropäätöksen alaisuuteen kuuluvat huhtikuun alun ja elokuun lopun välisenä aikana tehdyt kaupat. Laki on valmisteilla ja sen odotetaan valmistuvan budjetin yhteydessä syyskuun puolivälissä.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.