Mainos

MTK perää luvattua tukikorotusta

MTK kovistelee valtionvarainministeriötä ja maa- ja metsätalousministeriötä siitä, että ne jättävät talousarvioesityksissään maatalouden keskeiset tukipoliittiset määrärahat kuluvan vuoden tasolle.

Esitykset eivät ota tuottajajärjestön mukaan huomioon tukijärjestelmien muutoksista johtuvaa rahoituksen lisäämistarvetta.

MTK paheksuu kannanotossaan sitä, että valtio ei ole budjettivalmistelunsa yhteydessä pitänyt kiinni tuottajajärjestöjen kanssa toukokuussa 2004 tekemästään sopimuksesta. Sen mukaan maa- ja metsätalousministeriö sitoutui etsimään sellaiset toimet, jotka säilyttävät eri alueiden ja tuotantosuuntien väliset kokonaistukisuhteet ennallaan. Myös rahoitus luvattiin turvata.

MTK:n mukaan tämä edellyttää ensi vuodelle kansallisen tuen määrärahaan lisäystä 20-25 miljoonaa euroa. Lisäystarve johtuu MTK:n mukaan siitä, että vuoden 2005 alusta otetaan käyttöön luonnonhaittakorvauksen kansallinen lisäosa koko maassa Suomen ja EU:n komission välisen päätöksen mukaisesti. Tätä ei voida rahoittaa nykyisen tasoisella kansallisen tuen määrärahalla.

Metsänparannusvarojen määrän vähentäminen johtaa MTK:n mielestä metsänhoitotöiden taantumiseen.

MTK vaatii myös tienpidon valtionapuun selkeää korotusta. Yksityisteiden kunnossapidon laiminlyönnit vaikeuttavat liikkumista ja elinkeinotoimintaa haja-asutusalueilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.