Mainos

MTK odottaa Haavistolta vastauksia Natura-muistutuksiin

MTK:n Natura-valtuuskunta kyseli aamulla ympäristöministeri Pekka Haavistolta vastauksia Natura-muistutuksiin. Valtuuskunnan mukaan Natura 2000 -esityksestä muistutuksen tehneille on annettava kirjalliset vastaukset, joissa on tiedot suojelun perusteista, maankäyttörajoituksista sekä mahdollisuuksista taloudellisiin korvauksiin.

Lisäksi lainsäädäntöä pitäisi korjata niin, että maankäytön rajoitukset ja haittojen korvaukset vastaavat EU-direktiivejä, vaati MTK:n valtuuskunta.

Hallitus tapaa Lipposen johdolla maataloustuottajia

Hallitus tapaa iltapäivällä pääministeri Paavo Lipposen johdolla Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n edustajia. MTK vaatii hallitusta perumaan tälle ja ensi vuodelle päätetyt kansallisen maataloustuen leikkaukset ja ryhtymään jämäkämpiin toimiin, joilla estettäisiin EU:n maidontuotannon tuen leikkauksia.

MTK:n johtokunta ja maakunnallisten liittojen puheenjohtajat tapaavat eduskunnassa Lipposen lisäksi kuusi muuta ministeriä. MTK on vaatinut tämän vuoden lisäbudjettiin 300 miljoonaa markkaa kansalliseen tukeen. Hallitus neuvottelee lisäbudjetista tänään.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.