MTK odottaa Haavistolta vastauksia Natura-muistutuksiin

MTK:n Natura-valtuuskunta kyseli aamulla ympäristöministeri Pekka Haavistolta vastauksia Natura-muistutuksiin. Valtuuskunnan mukaan Natura 2000 -esityksestä muistutuksen tehneille on annettava kirjalliset vastaukset, joissa on tiedot suojelun perusteista, maankäyttörajoituksista sekä mahdollisuuksista taloudellisiin korvauksiin.

Lisäksi lainsäädäntöä pitäisi korjata niin, että maankäytön rajoitukset ja haittojen korvaukset vastaavat EU-direktiivejä, vaati MTK:n valtuuskunta.

Hallitus tapaa Lipposen johdolla maataloustuottajia

Hallitus tapaa iltapäivällä pääministeri Paavo Lipposen johdolla Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n edustajia. MTK vaatii hallitusta perumaan tälle ja ensi vuodelle päätetyt kansallisen maataloustuen leikkaukset ja ryhtymään jämäkämpiin toimiin, joilla estettäisiin EU:n maidontuotannon tuen leikkauksia.

MTK:n johtokunta ja maakunnallisten liittojen puheenjohtajat tapaavat eduskunnassa Lipposen lisäksi kuusi muuta ministeriä. MTK on vaatinut tämän vuoden lisäbudjettiin 300 miljoonaa markkaa kansalliseen tukeen. Hallitus neuvottelee lisäbudjetista tänään.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat