MTK:n puheenjohtaja Juha Marttilalta tiukat terveiset sinisille ja Sipilälle: "EU-politiikka on kuin pärekattoa helteellä kulottaisi"

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila on huolestunut Suomen EU-linjasta, kun edessä ovat vaikeat neuvottelut maataloustukien leikkauksista. EU-komission esitys leikkaisi suomalaisviljelijöiden tukia lähes 8 prosenttia, mikä tekisi noin 70 miljoonan euron aukon.

Marttila pitää Sipilän hallituksen kannanottoja EU-budjetista ristiriitaisina. Eurooppaministeri Sampo Terho (sin.) on vaatinut tiukka kulukuria EU:n budjettiin ja Marttila pelkää tämän hankaloittavan Suomen neuvotteluasemia.

– Jos samaan aikaan viestitään, että emme halua maksaa yhtään enempää, niin loppulasku maataloudelle on kohtuuton. Pitää muistaa, että Eurooppa-politiikka on herkkää hommaa. Se on kuin pärekattoa helteellä kulottaisi, Marttila sanoo MTV:n Uutisextrassa.

Marttila sanoo, että Sipilän on otettava EU-politiikassa isännän rooli.

– Se on varma juttu, että emme tule hiljaa maaseudulla ja MTK:ssa katsomaan sitä, jos tämä hyvin pitkälle sinisten vetämä linja iskee suomalaiseen maatalouteen. Tässä ovat isot asiat pelissä. Nyt ei ole politikoinnin paikka, vaan nyt pitää toimia vastuullisesti ja taitavasti, Marttila sanoo.

MTK:n puheenjohtaja kiittelee Suomen neuvottelijoita edellisellä kierroksella viitisen vuotta sitten, kun komission leikkausesitys oli vielä rajumpi.

–Pääministeri Katainen ja eurooppaministeri Stubb saivat väännettyä siedettävän plusmiinusnolla-tuloksen ja nyt odotamme Sipilän hallitukselta vastaavanlaisia sankaritekoja, Marttila lataa paineita hallitukselle.

MTV:n Uutisextra lauantaina kello 19.10, vieraana MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila


Lue myös:

    Uusimmat