MTK:n Marttila maitotuista: Ei voi pistää ripaskaksi

Suomi ja EU sopuun maitotuista 1:51

Kovan lobbaustyön tuloksena saatu 10,7 miljoonan euron EU-kriisituki suomalaisille maitotiloille ei anna aihetta laittaa ripaskaksi, tiedottaa MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. Sianlihan ja perunan tuottajat eivät ole saaneet mitään korvausta pakotteista.

- Tilanne suomalaisilla maatiloilla vaikeutuu päivä päivältä Venäjän asettaman elintarviketuontikiellon johdosta. Ongelmat eivät rajoitu vain maidontuotantoon.

 Siksi kaikki mahdolliset keinot tulee nyt ottaa käyttöön ruuantuotantomme suojelemiseksi. Ei ole oikein, että maataloustuottajat joutuvat yksin vastaamaan Venäjän vastapakotteiden seurauksista, sanoo Marttila.



EU:n maatalouskomissaari Phil Hoganin tänään Suomelle myöntämä kriisituki on Marttilan mukaan riittämätön korjaamaan Venäjän tuontikiellon maitosektorille aiheuttamia ongelmia.

- EU:n budjettineuvotteluista tarvitaan merkittävä lisäys Venäjä-toimenpiteisiin varattaviin maatalousbudjettirahoihin. Venäjän toimista kärsineet sianlihan ja perunan tuottajat ovat jääneet ilman minkäänlaisia tukitoimia, Marttila vaatii.

MTK vaatii maatalouden vaikean tilanteen huomioimista myös Suomen kansallisissa budjettineuvotteluissa: kaikista ensi vuodelle kaavailluista tukileikkauksista pitäisi luopua.

− Oman ruuantuotantomme tulevaisuus on suomalaisille tutkitusti tärkeä asia. Tämän pitää nyt näkyä myös poliittisessa päätöksenteossamme, Marttila summaa.




Lue myös:

    Uusimmat