Mainos

MTK ei aja ruuan alv-alennusta

MTK:n tavoite ei ole ruuan hinnan alentaminen, vaan ruuan hintaa pitäisi pikemminkin korottaa ja saada sitä kautta lisäarvoa koko ruuan tuotantoketjulle.

Ruuan arvonlisäveron alentaminen ei ole MTK:n kärkitavoitteita seuraavan hallituksen ohjelmaan, sanoo järjestön puheenjohtaja Mikael Hornborg.

Keskusta on ajanut voimakkaasti ruokaveron alennusta 12 prosenttiin ja rakentanut siitä jopa hallituskysymystä. Hornborg katsoo keskustan verkkolehti Apilan haastattelussa, ettei näe ruuan alv:n alennuksen hyödyn tulevan viljelijöille saakka, vaan jakautuvan muihin portaisiin.

Hornborgin mukaan MTK:n tavoite ei ole ruuan hinnan alentaminen, vaan ruuan hintaa pitäisi pikemminkin korottaa ja saada sitä kautta lisäarvoa koko ruuan tuotantoketjulle. Hän ei usko ruuan alv:n alennuksen lisäävän ruuan kulutusta, vaan painottavan sitä arvokkaampaan ja pidemmälle jalostettuun ruokaan.

Ruuan alv-alennuksen edelle menevät MTK:n puheenjohtajan mukaan hallitusohjelmaa laadittaessa maatalouden kansallinen tuki, bioenergia ja perintöveron alentaminen sukupolvenvaihdosten vauhdittamiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.