Mainos

Mr. Big nauttii yhä soittamisesta

Jimi Hendrix, Frank Sinatra, Jimmy Page ja Paul Rodgers. Nämä herrat Mr. Big tunnustaa suurimmiksi musiikillisiksi vaikutteikseen. MTV3:n haastattelussa bändi kertoo myös suosikkilevyistään, paluusta yhteen, levyn ja DVD:n teosta Japanissa sekä klassisen rockin tilasta vuonna 2009. Bändi palasi Suomeen 16 vuoden tauon jälkeen.

Amerikkalaisen Mr. Bigin muodostavat rumpali Pat Torpey, laulaja Eric Martin, basisti Billy Sheehan sekä kitaristi Paul Gilbert.

Bändi tunnetaan virtuoosien "superkokoonpanona", jonka muusikot soittivat aiemmin mm. UFO:ssa sekä Robert Plantin ja David Lee Rothin taustabändeissä.

Edellisen kerran Mr. Big soitti Suomessa vuonna 1993, Aerosmithin lämmittelijänä Helsingissä.

Bändi hajosi vuonna 2002 ja jäsenet jatkoivat soolourilla. Nyt bändi vannoo palanneensa yhteen pelkästä rakkaudesta musiikkiin, ei suinkaan rahasta. Nosturin keikan perusteella väitteen voi uskoa. Mr. Big nautti olostaan lavalla ja ilta oli hieno sekä yleisölle että bändille. Martinin ja Sheehanin väliset riidat näyttävät ainakin toistaiseksi unohdetuilta. Price You Gotta Payn hevibluesissa Sheehan soitti huuliharppusoolon, jonka aikana Martin avitti toveriaan soittaen Sheehanin kaulassa roikkuvaa bassoa!

Muutenkin nähtiin runsaasti huimia soittosuorituksia. Eric Martin on Steve Marriott / Paul Rodgers -koulukunnan laulaja ja karismaattinen lavaesiintyjä. Pat Torpey on konstailematon tarkka rumpali ja Sheehan & Gilbert instrumenttiensa virtuooseja. Pääpaino on kuitenkin hyvissä biiseissä ja sielukkaasti esitetyssä klassisessa rockissa. Gilbertin ja Sheehanin tiluttelua vaikuttavampaa oli koko bändin laulutaito. Vakuuttavat moniääniset stemmalaulut ovat Eaglesistä, Byrdisistä ja kumppaneista lähtien olleet jenkkibändien valtti, jota ei Suomessa ja Euroopassa samassa määrin osata. Vahva laulupuoli on juhlaa myös ja nimenomaan raskaammassa rockissa. Varsinkin kun se tehdään yhtä kirkkailla ja selkeillä soundeilla kuin Mr. Big keikkansa Nosturissa soitti.

Esityksen loppupuolella jammailtiin omien kappaleiden ohessa mm. Howlin´ Wolfin / Hendrixin / ZeppelininKilling Flooria ja Sonny Boy Williamsonin / Allman BrothersinOne Way Outia.

Illan päätti huima The Who -cover Baba O´Riley. Originaali päättyy kiihtyvään viulusooloon, joka nyt tuli mistäs muualta kuin Sheehanin bassosta.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan. Jutustelemassa (kuvassa vasemmalta oikealle) rumpali Pat Torpey, laulaja Eric Martin, basisti Billy Sheehan sekä kitaristi Paul Gilbert. Toimittaja Sami Ruokangas, kuvaaja Kalle Koivunen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.