Mainos

Mr. Lordi esitteli naamioiden salaisuuksia MTV3:lle

Syyskuun puolivälissä uuden Babez for breakfast- albuminsa julkaiseva Lordi-yhtye uusii myös hirviö-garderoobinsa. Mr. Lordi esitteli kotikaupungissaan Rovaniemellä MTV:n uutisille uuden puvustuksen tekoa.

- Aina uuden levyn myötä vaihtuvat myös puvut. Viidettä kertaa vedetään tätä urakkaa. Muutama kuukausi täyttä työtä muottien ja lateksin äärellä, kertoo Mr. Lordi, Tomi Putaansuu.

Tässä haastattelussa Mr. Lordin yllä on vielä edellisen Deadache-levyn puvu, yleisilmeltään mustansynkkä - nyt mennään toiseen suuntaan.

- Nyt tulee pirtsakampaa, jos nyt meillä sellaista ilmettä koskaan voi olla, hörähtää Mr. Lordi.

- No on se ilosempi..., tai tuota, "ilosempikin" on väärä sana. Sanotaan että värikkäämpi ja kirjavampi. Enemmän taas sitä sarjakuvameininkiä. Ja kasarihevi-ilmettä, vähän kuin W.A.S.P. tai Twisted Sister, eli räikeitä värejä ja törkeän isoja niittejä.

- Ulkoasu kulkee meillä käsi kädessä meidän musan kanssa. Samaa huttuahan se musa periaatteessa on, mutta kun edellinen levy oli meidän synkein, niin nyt tulee selvästi rokkaavin ja melodisin albumi, maestro kuvailee.

Hidasta käsityötä

Mr. Lordi tekee koko puvutuksen täysin käsityönä yhdessä vaimonsa kanssa.

- Aina on kiire tässä vaiheessa, kun kaiken pitäisi olla valmista videokuvauksiin vajaan kuukauden päästä, huokaisee puoliso Johanna Askola-Putaansuu. Teemme viisi asua kengistä naamioihin. Materiaalit maksavat noin tuhat euroa pukua kohden, työlle ei kannata laskea hinta lainkaan.

Mr. Lordi ideoi ensin asut ja myös bändin muut jäsenet heittävät tässä vaiheessa omat ideansa. Sitten Mr. Lordi muovailee savesta mallit, joiden päälle vaimo valaa kipsit. Kun kipsi on kuivunut, savi kopautellaan irti ja vaimo aloittaa lateksin levittämisen kipsimuottiin. Ohut kerros ja kuivatus - ja taas ohut kerros. Useasti, n. 5 - 6 kertaa. Lateksi on sitten se varsinainen pukujen ja naamioiden pohjamateriaali, joka maalataan.

Oppikirjana sarjakuvat

- Kärsivällisyyttä tämä kysyy. Neulon puvut pienistä kankaalle tai nahalle kiinnitetyistä lateksin paloista käsin. Ompelukoneeseen lateksia ei parane laittaa, valaisee Johanna Askola-Putaansuu ja esittelee muotista paljastuvaa käärmeen päätä. Sekin päätyy törröttämään Mr. Lordin tekstiileihin.

Mikä on taiteilija Mr. Lordin koulutus tähän käsityöhön?

- Mie en oo mikään taiteilija. Taiteilija istuu baskeri päässä ja kiskoo punaviiniä. Mie en tykkää koko sanasta - enkä punaviinistä.

Mutta onhan tämä taidetta.

- No joo. Näitä naamareita olen muotoillut pennusta saakka ja mun koulutus on sarjakuvien lukeminen.

- Ja polviin tulevat nyt suutaan aukovat pääkallot, paljastaa Mr. Lordi.

Pirtsakkaa!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja