Mainos

MP3.com jälleen oikeudessa

MP3.com-musiikkisivusto on jälleen haastettu oikeuteen sen jakamien musiikkitiedostojen vuoksi. Californialainen EMusic.com on nostanut oikeusjutun New Yorkin liittovaltion tuomioistuimessa MP3.com:ia vastaan tekijänoikeuksien rikkomisesta. EMusicin lisäksi MP3.com:ia syyttää kuusi itsenäistä levy-yhtiötä, jotka levittävät musiikkiaan verkossa EMusicin kautta. EMusic väittää MP3:n jakavan kappaleita, joiden levittämiseen EMusicilla on yksinoikeus ja joiden lisenssit ovat levy-yhtiöillä.

Aiemmin tänä vuonna MP3.com:in haastoi oikeuteen tekijänoikeuksien rikkomisesta maailman viisi suurinta levy-yhtiötä Sony Music, Time Warner Music, Bertelsmann BMG, Universal Music sekä EMI. Yhtiöt väittivät lisäksi, että MP3 levittää heidän kappaleitaan laittomasti. Neljä yhtiötä pääsi sopimukseen MP3:n kanssa. Vain Universal Music kieltäytyi neuvottelemasta MP3:n kanssa ja sai korvauksia yli 53 miljoonaa dollaria.

Vaikka MP3.com onkin päässyt sopimukseen viiden suurimman levy-yhtiön kanssa, rikkovat he edelleen lakia muiden levy-yhtiöiden kohdalla, sanoo EMusicin toimitusjohtaja Gene Hoffman. -EMusic puolustaa tiukasti niin musiikista pitävien henkilöiden oikeuksia saada hyvää ja halpaa digitaalista musiikkia kuin myös kaikkien levy-yhtiöiden ja artistien oikeutta saada valita, miten ja missä heidän musiikkiaan käytetään, hän lisää.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.