Mainos

Moyne Ruotsissa poliisitutkinnassa

Suomessa Amer-konsernin ostoyrityksessä epäonnistuneen lordi Moynen liiketoimet ovat joutuneet poliisitutkinnan kohteeksi Ruotsissa. Lordia ja hänen kesällä haltuunsa saamansa investointoyhtiö Trustorin johtoa epäillään 800 miljoonan kruunun eli lähes 600 miljoonan markan siirtämisestä laittomasti Lontooseen. Nyt myös Trustorin Lontoon pankkitili on havaittu tyhjennetyksi.

Kun lordi Moyne eli Jonathan Bryan Guinness pyrki ottamaan haltuunsa Amer-konsernin, vakuutti hän suunnitelmiensa vilpittömyyttä ja tarkoitustaan jäädä pysyvästi Amerin omistajaksi. Hanke kuitenkin epäonnistui.

Nyt usko lordi Moynen vilpittömyyteen horjuu pahasti Ruotsissa, jossa hänen kesäiset yritysostonsa onnistuivat menestyksekkäämmin kuin Suomessa. Monimutkaisten kauppojen jälkeen lordi sai haltuunsa sijoitusyhtiö Trustorin.

Svenska Dagbladet lehden selvitysten mukaan Trustorin rahoja on siirretty laittomasti 800 miljoonan kruunun arvosta Ruotsista Lontoossa sijatsevan Barcleys Bankin tilille. Tämän päivän uutiset tietävät kertoa, että tältäkin tililtä on nyt kadonnut ainakin 600 miljoonaa kruunua.

Trustorin osakekauppa lopetettiin perjantaina pörssissä ja tapahtuneesta on käynnistetty rikostutkimus.
(MTV3/Risto Repo)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.