Mainos

Moussaoui: bin-Laden määräsi iskun myös Valkoiseen taloon 2001

Terrorismista syytetty Zacarias Moussaoui myöntää, että syyskuun 11. päivänä oli tarkoitus iskeä myös Valkoiseen taloon. Moussaouin mukaan määräyksen antoi Osama bin Laden.

Terrorismista syytetty Zacarias Moussaoui on myöntänyt, että hänen oli määrä osallistua Yhdysvaltain vuoden 2001 terrori-iskuihin.

- Minun oli määrä ohjata lentokone päin Valkoista taloa, Moussaoui sanoi oikeudessa Alexandriassa Virginiassa. Hän kertoi myös tienneensä, että kahden muun koneen oli määrä lentää World Trade Centeriin New Yorkissa.

Määräyksen lennosta päin presidentin virkataloa antoi hänen mukaansa Osama bin Laden, al-Qaida-terroristiverkoston johtaja.

Suunnitelma viidennen matkustajakoneen kaappaamisesta raukesi Moussaouin jäätyä kiinni ennen syyskuun 11. päivän iskuja. Moussaouin mukaan myös "kenkäpommimiehenä" tunnetun Richard Reidin oli määrä osallistua samalle itsemurhalennolle.

Reid yritti joulukuussa 2001 räjäyttää Pariisista Miamiin matkalla olleen lentokoneen. Hän oli kätkenyt räjähteitä kenkiinsä. Hänet tuomittiin vuonna 2003 elinkautiseen.

Moussaouin oikeudenkäynnissä on pyritty osoittamaan, että iskujen aikaan vankilassa ollut Moussaoui olisi halutessaan voinut estää iskut. Hän myönsi valehdelleensa kuulustelijoille, jotta operaatio voisi toteutua.

Moussaoui on ainoa ihminen, jota vastaan on voitu nostaa syyte vuoden 2001 terrori-iskuista. Syyttäjä vaatii hänelle kuolemantuomiota.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.