Mainos

Moukari heilahtaa, jos matkustat junan katolla

Indonesiassa on ryhdytty äärimmäisiin toimiin villin junamatkailun kitkemiseksi. Raiteiden ylle pystytetään kehikoita, joista riippuu metallipalloja kuin moukareita. Ne osuvat väistämättä junan katolla matkustaviin.

Tähän saakka laitonta matkustamista katolla on yritetty estää monella eri tavalla. Muutama vuosi sitten laittomia kattomatkustajia suihkutettiin väriaseilla, jotta heidät voitaisiin tunnistaa ja rangaista. Laitteet kuitenkin tuhottiin. Myöskään uskonnollisten johtajien vetoomukset eivät tehonneet. Kuten eivät myöskään koirat.

Indonesian junat ovat äärimmäisen täynnä etenkin ruuhka-aikoina, mutta katolla matkustetaan myös rahapulan ja jännityksen vuoksi.

Kymmeniä kattomatkustajia kuolee tai loukkaantuu joka vuosi.

- Laki kieltää matkustamisen junien katoilla, koska se on vaarallista sekä matkustajille että junien kululle, Indonesian valtion omistaman rautatieyhtiön PT Kereta Apin edustaja Mateta Rizahulhaq totesi tänään, kun ensimmäiset kehikot moukareineen asennettiin pääkaupunki Jakartan päärautatieaseman ulkopuolelle.

Mutta heti havaittiin ongelma: kettingit, joista moukarit roikkuivat, olivat liian lyhyitä, joten moukarin ja junan katon väliin jäi 40 senttiä tyhjää tilaa. Rautatieyhtiön edustajan Mateta Rizahulhaqin mukaan tarkistuksia tehdään heti.

Junamatkustajat pitävät katolla matkustamisen sijaan suurimpana ongelmana Indonesian ränsistynyttä rautatiejärjestelmää. Junia ja junavuoroja ei ole esimerkiksi tarpeeksi. Matkustajien mielestä hallituksen pitäisi moukareiden sijasta puuttua junien kuntoon ja aikataulussa pysymiseen. Läpi Indonesian siksakkaava rautatieverkosto on pääosin peräisin Alankomaiden siirtomaa-ajalta.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.