"Mottipäinen sopimus" huimasi jopa Pentti Matikaista – pian HIFK-pomo potki tähtipelaajansa täydellä palkalla Lapin-lomalle

Legendaarinen Pentti Matikainen:"Tein Jan Calounin kanssa mottipäisen sopimuksen" 4:45
Legendaarinen Pentti Matikainen: "Tein Jan Calounin kanssa mottipäisen sopimuksen."

C Moren SM-liigalähetyksessä kuultiin lauantaina mielenkiintoinen tarina Pentti Matikaisen HIFK-aikoina solmimasta sopimuksesta tähtipelaaja Jan Calounin kanssa. 

Pääkuvan videolla Pentti Matikaisen muistoja valmentaja- ja seurapomouraltaan. Lisäksi C Moren asiantuntija Lasse Kukkonen kertoo värikkään ja hauskan tarinan sopimusneuvotteluistaan KHL:ssä. 

Caloun, 49, nousi HIFK:ssa rakastetuksi pelaajaksi heti ensimmäisellä kaudellaan 1997-1998, kun punanutut voittivat mestaruuden. Tshekkihyökkääjän tehotahti oli vielä hurjempi seuraavilla kahdella sesongilla, minkä jälkeen Caloun siirtyi NHL:ään. 

Kun olympiavoittajan uran toinen visiitti Pohjois-Amerikkaan jäi lyhyeksi, HIFK:n seurapomo Pentti Matikainen oli valmis ottamaan taiturin takaisin Helsinkiin. 

– Tein itse aivan mottipäisen sopimuksen hänen agenttinsa kanssa. Huimasi itseänikin, kun lähetin sen (sopimuksen) Pohjois-Amerikkaan, Matikainen muistelee.

Caloun kasasi 24 ottelussa 22 tehopistettä, mutta valmentajan pestiäkin hoitanut Matikainen ei pitänyt näkemästään. 

– Muutamaa kuukautta myöhemmin lähetin hänet kesken kauden kesälomalle ja sanoin, että nyt voit mennä Lappiin hiihtämään, rentoutumaan ja laittamaan itseäsi kuntoon.

Matikainen luonnehtii tapausta "aikamoiseksi väännöksi" ja Calounin tunnelmia "kovaksi kiukuksi". 

– Hän sai täydellä palkalla pitkän, pitkän kevätloman. 

Caloun siirtyi seuraavaksi kaudeksi espoolaiseen Bluesiin ja pelasi siellä sesongit 2001-2004.

Pääkuvan videolla lisää Matikaisen muistoja valmentaja- ja seurapomouraltaan. Lisäksi C Moren asiantuntija Lasse Kukkonen kertoo värikkään ja hauskan tarinan sopimusneuvotteluistaan KHL:ssä. 

Lue myös:

    Uusimmat