Mainos

Mottaki: Iran saattaa tarjota vastaehdotuksen

Iranilla on reilu kuukausi aikaa reagoida länsimaiden kannustinpakettiin, jolla yritetään katkaista maan ydinohjelma.

Iran on ryhtynyt tutkimaan länsimaiden tarjoamaa kannustinpakettia ydinkiistan ratkaisemiseksi ja saattaa tarjota oman vastaehdotuksensa, sanoo Iranin ulkoministeri Manouchehr Mottaki.

- Meidän tarkoituksemme on saada aikaa sopimus, joka niin kattaa toisen osapuolen edut kuin poistaa toisen osapuolen huolenaiheet, ministeri sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa palestiinalaisen virkaveljensä kanssa Teheranissa.

Myös Irak on astunut kuvaan auttaakseen ydinohjelmakiistan välittämisessä. Irakin varapresidentti Adel Abdel Mahdi on parhaillaan vierailulla Teheranissa. Hän on keskustellut Iranin pääneuvottelijan Ali Larijanin kanssa ja aikoo tavata myös muita viranomaisia.

Länsivaltojen johtajien mukaan Iranilla on heinäkuun puoliväliin asti aikaa lopettaa uraanin rikastaminen. Ei ole tarkkaa tietoa siitä, mitä YK:n turvallisuusneuvosto ja Saksa ovat tarjonneet Irakille kannustimiksi. Diplomaattilähteistä on kuitenkin saatu tietää, että siihen kuuluu muun muassa kaupallisia etuja, apua kevytvesireaktorin rakentamiseen ja Yhdysvaltojen tarjous kahdenvälisistä neuvotteluista Iranin kanssa.

Iran vahvisti eilen Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n tiedot, joiden mukaan se on jatkanut ydinohjelmansa kehittämistä.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.