Mainos

Motorolan tulos parempi kuin odotettiin

Yhdysvaltalaisen elektroniikkajätti Motorolan tulos parani tilikauden ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Yhtiö kertoi eilen, että vuosineljänneksen nettotulos oli 171 miljoonaa dollaria, kun se vuotta aiemmin vastaavana aikana oli 142 miljoonaa dollaria.

Osakekohtainen tulos oli 28 senttiä, mikä oli neljä senttiä analyytikkojen odotuksia parempi. Vuotta aiemmin osakekohtainen tulos oli 23 senttiä. Tammi-maaliskuun myynti kasvoi edellisvuodesta viisi prosenttia 7,2 miljardiin dollariin. Motorolan mukaan hyvän tuloksen takana on yhtiön kasvanut osuus matkapuhelinmarkkinoilla, mikä puolestaan johtuu ennen kaikkea uusien tuotteiden menestymisestä sekä jatkuvasta panostamisesta puolijohdekauppaan.

Motorolan pääjohtaja Christopher Galvin sanoi, että yhtiön kustannusten vähentämisohjelma on purrut ja vaikuttanut omalta osaltaan tuloksen paranemiseen. Galvinin mukaan eräillä maailman kolkilla jatkuva heikko taloudellinen tilanne vaikuttaa Motorolan myynnin kasvuun, mutta hän uskoo hyvän tuloskehityksen jatkuvan myös vuoden toisella neljänneksellä. Pidempää ajanjaksoa tarkastellessaan Galvin uskoi Motorolan kasvun jatkuvan. Hän kuitenkin huomautti, että analyytikkojen on vielä liian aikaista nostaa arvioitaan koko vuoden liikevaihdosta ja tuloksesta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.