Mainos

Motorolan matkapuhelinryhmän tappio kasvoi

Tappioiden ja markkinaosuuden menetyksen kanssa kamppaileva matkapuhelinvalmistaja Motorola on pinnistänyt toisella vuosineljänneksellä juuri ja juuri voitolliseen tulokseen. Matkapuhelinryhmän tappio kuitenkin syveni hieman vuotta aiemmasta, ja yhtiö piti vain niukin naukin korealaisen LG:n takanaan markkinaosuustaistossa.

Motorola myi osavuosikatsauksen mukaan huhti-kesäkuussa 28,1 miljoonaa matkapuhelinta. Pääjohtaja Greg Brown arvioi yhtiön säilyttäneen markkinaosuutensa ensimmäisen neljänneksen tasolla. Markkinaosuus laski silloin alle 10 prosenttiin. Strategy Analyticsin mukaan se oli 9,7 prosenttia.

Kovasti myyntiään kasvattanut LG hengitti aivan Motorolan niskaan 27,7 miljoonalla myydyllä puhelimella.

Koko Motorola teki torstaina julkistetun osavuosikatsauksen mukaan 4 miljoonan dollarin voiton huhti-kesäkuussa. Motorolan matkapuhelinryhmän toiminnallinen tappio nousi kuitenkin 346 miljoonaan dollariin eli hieman suuremmaksi kuin vuosi sitten.

Motorolan liikevaihto oli toisella neljänneksellä 8,1 miljardia dollaria eli noin 5,2 miljardia euroa. Se pieneni 0,6 miljardia dollaria viime vuoden vastaavasta ajasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.