Mainos

Motorolan halpakännyköitä köyhiin maihin

GSM Association hankkii edullisia puhelimia kehittyviin maihin. Matkapuhelinten määrän nopean kasvun on havaittu lisäävän myös talouskasvua.

Amerikkalainen Motorola on voittanut tarjouskilpailun halpakännyköiden toimittamisesta kehittyvien maiden markkinoille.

Alle 30 dollaria eli 25 euroa maksavien matkapuhelinten hankkiminen köyhiin maihin kuuluu alan yhdistyksen GSM Associationin ohjelmiin.

GSM Association käynnisti edellisen vastaavan ohjelman helmikuussa. Tuolloin tavoitteena oli 40 dollarin hintaisten kännyköiden tarjoaminen köyhiin maihin. Silloinkin kilpailun voitti Motorola.

Tammikuun alussa käynnistyvään uuteen ohjelmaan tulee kaksi Motorolan halpamallia, joista toinen on suunniteltu yksinomaan ohjelmaa varten.

Kilpailuun osallistui useita puhelinvalmistajia, mutta GSM Association ei kertonut niiden nimiä. Ohjelmaa tukevat useat kehittyvillä markkinoilla toimivat operaattorit. Matkapuhelimien määrän nopean kasvun on havaittu lisäävän talouskasvua.

Lisäksi Motorola julkaisi viisi muuta kehittyviin maihin suunnattua halvan hintaluokan mallia. Niiden avulla yhtiön on tarkoitus kilpailla Nokiaa vastaan, joka on hallinnut matkapuhelinmarkkinoita myös halvemmissa hintaluokissa.

Motorolan edustaja ei kertonut puhelimien myyntihintaa, mutta niiden tuotantokustannuksiksi analyytikot arvioivat 40-50 dollaria kappaleelta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.