Mainos

Motorolalta tulosvaroitus

Elektroniikkajätti Motorola varoittaa tuloksensa putoavan jopa tappiolle alkuvuonna. Yhdysvaltojen huono talouskehitys on heikentänyt merkittävästi niin matkapuhelimien kuin puolijohteidenkin myyntiä. Nyt jännnitetään sitä, onko Nokialla edessä sama kohtalo.

Maailman toiseksi suurin matkapuhelinten valmistaja Motorola varoitti tänään, ettei se saavuta tulos- ja myyntitavoitteitaan ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Jos USA:n talouden alamäki jatkuu yhtä nopeana, uskoo yhtiö valuvansa tappiolle. Varoitus koskee yhtiön koko tuotepalettia - matkapuhelimista puolijohteisiin.

Analyytikko Esa Mangeloja Conventumilta kertoo, ettei kyse ole pelkästään Motorolan ongelmasta. -Kyseessä on koko USA:n talouden heikkeneminen ja yleensäkin langattoman teknologian kysynnän heikkous ainakin alkuvuonna, sanoo Mangeloja

Nokia

Koko matkapuhelinmarkkinoiden alamäestä kertoo se, että Motorola alensi tänään ennustettaan maailman matkapuhelinmyynnistä kuluvalle vuodelle. Aiemmasta pitkälti yli 500 miljoonasta kappaleesta tultiin reippaasti alaspäin. Nokia on jo aiemmin pudottanut omaa ennustettaan. Mangelojan mukaan Nokian ei kuitenkaan välttämättä tarvitse enää tinkiä myyntitavoitteistaan. -Nokialla on paras asema markkinoilla, joten tavallaan koko kysynnän heikkeneminen voisi avata Nokialle uusia mahdollisuuksia kasvattaa markkinaosuuttaan, ennakoi Mangeloja.

Motorolan varoitus ei tullut täytenä yllätyksenä, sillä yhtiön matkapuhelinpuolen kannattavuus on ollut heikko jo pitkään. Edellinen tulosvaroitus tuli viime joulukuussa.

Varoitus veti Nokian laskuun

Motorolan tulosvaroitus veti Nokian osakkeen laskuun sekä Helsingissä että New Yorkissa. Helsingissä Nokian osake halpeni noin 7 prosenttia. Aiemmin päivällä Nokian osakkeen hinta pyöri suunnilleen samalla tasolla kuin eilen. Myös New Yorkissa suomalaisosakkeiden pörssiviikko näytti päättyvän synkissä merkeissä. Nokia oli pudonnut 8,6 prosenttia 21,25 dollariin, kun kaupankäyntiaikaa oli jäljellä kolmisen tuntia. Sonerankin alamäki jatkui: osake oli pudonnut 2,38 prosenttia 10,25 dollariin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.