Mainos

Motorolalla käynnissä salainen käyttöjärjestelmähanke? Asiantuntijoita palkattu Applelta

Matkapuhelinvalmistaja Motorolan kerrotaan kehittävän uutta verkkopohjaista mobiilikäyttöjärjestelmää. Asiasta kertoo Information Week verkkosivuillaan nimettömään lähteeseen viitaten. Motorolan kerrotaan palkanneen uuteen projektiinsa mobiiliteknologian asiantuntijoita Applelta ja Adobelta.

Uusi järjestelmä olisi vaihtoehto yhtiön valmistamille Android-puhelimille.

Motorola ei ole kiistänyt tietoja uudesta projektista. Yhtiöstä kuitenkin todetaan, että se on edelleen kiinnostunut Googlen Android -käyttöjärjestelmästä.

Deutsche Bankin San Franciscon osaston asiantuntija Jonathan Goldberg kertoo myös kuulleensa, että Motorola olisi tekemässä omaa käyttöjärjestelmää.

- Luulen että yhtiö on huomannut, että sen täytyy erottautua muista ja että se tarvitsee varmuuden vuoksi vaihtoehtoja. Kukaan ei halua nojautua vain yhteen toimijaan.

- Motorola ei kuitenkaan halua antaa sijoittajille ja ohjelmistokehittäjille sellaista kuvaa, että yhtiö alkaisi jälleen kehittää useita järjestelmiä samanaikaisesti. He haluavat toimia taloudellisesti tarkemmin, arvelee Goldberg.

Motorolan suunnitelmiin voi olla muitakin syitä. Nimettömän lähteen mukaan Google on ampumassa itseään jalkaan. Lähteen mukaan Android-järjestelmän pirstaloituminen, erilaistuminen ja Googlen antamaan tukeen liittyvät ongelmat aiheuttavat huolta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.