Mainos

Motorola yhä tappiolla

Maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja, amerikkalainen Motorola on ilmoittanut tappioista osavuosikatsauksessaan. Kyseessä on jo kolmas perättäinen miinukselle mennyt osavuosi.

Yhtiön matkapuhelintoimiala kuitenkin kääntyi voitolliseksi heinä-syyskuussa. Matkapuhelintoimialakin näytti tappiollisia osavuosituloksia ensimmäiseltä ja toiselta vuosineljännekseltä, kun puhelinten kysyntä yleisesti heikentyi.

Motorolan mukaan myös sen markkinaosuus matkapuhelinkaupasta kasvoi hieman ja on nyt noin 17 prosenttia. Motorola julkisti tuloksensa Yhdysvaltain osakemarkkinoiden sulkeuduttua myöhään eilen Suomen aikaa. Yhtiön tappio oli 153 miljoonaa dollaria eli reilut 900 miljoonaa markkaa (150 miljoonaa euroa). Sijoittajat menettivät 7 senttiä eli noin 42 penniä osakkeelta. Tulos oli markkinoiden odotusten mukainen.

Vuosi sitten vastaavan jakson aikana Motorola tuotti voittoa noin 3,9 miljardia markkaa ja osakekohtainen tuotto oli 28 senttiä eli noin 1,7 markkaa. Neljännesvuoden myynti putosi 22 prosenttia 7,4 miljardiin dollariin eli noin 44 miljardiin markkaan (7,4 miljardia euroa) viime vuoden 9,5 miljardista dollarista (57 mrd mk, 9,5 miljardia euroa).

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 10.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.