Mainos

Motorola pysytteli voitolla

Motorolan huhti-kesäkuun nettovoitto oli lähes 120 miljoonaa dollaria. Yhtiön ennuste seuraavalle vuosineljännekselle on odotettua heikompi.

Maailman toiseksi suurimman matkapuhelinyhtiön Motorolan toisen vuosineljänneksen tulos oli voitollinen, mutta yhtiö ennusti seuraavan vuosineljänneksen tuloksen jäävän odotettua heikommaksi.

Motorolan tulosnäkymiä on heikentänyt kova kilpailu Kiinan matkapuhelinmarkkinoilla, joilta viime vuonna kertyi 14 prosenttia Motorolan koko liikevaihdosta. Kevätkaudella myyntiä Aasiassa pudotti myös sars-epidemia, jonka vuoksi Motorola jo kesäkuussa pudotti arviotaan tämän vuoden myyntimääristä.

Motorolan huhti-kesäkuun nettovoitto oli 119 miljoonaa dollaria. Viime vuonna yhtiö teki toisella vuosineljänneksellä 2,3 miljardin dollarin tappion, joka johtui lähinnä puolijohdeyksikön vaikeuksista. Tulos satunnaiserien jälkeen oli 9 miljoonaa dollaria.

Motorolan liikevaihto oli 6,2 miljardia dollaria, mikä oli puoli miljardia dollaria vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Motorolan matkapuhelinyksikön myynti jäi 13 prosenttia vuoden takaista pienemmäksi 2,3 miljardiin dollariin. Liiketulos sen sijaan koheni 91 miljoonaan dollariin, kun se vuotta aiemmin oli vain kolme miljoonaa dollaria voitolla.

Puolijohdeyksikön myynti oli 11 prosenttia vuoden takaista pienempi, yhteensä 1,1 miljardia dollaria. Ryhmän tappio kutistui selvästi eli 125 miljoonaan dollariin, kun se vuotta aiemmin oli peräti 1,3 miljardia dollaria.

Jakeluverkkoa pienempiin kaupunkeihin

Motorolan pääjohtaja Mike Zafirovski sanoi tuloksen julkistuksen jälkeen pidetyssä puhelinkonferenssissa, että Motorola parantaa asemiaan jatkossa uusilla puhelinmalleilla, lisäämällä investointeja paikalliset makumieltymykset huomioivaan muotoiluun sekä laajentamalla jakeluverkkoaan pienempiin kaupunkeihin.

Motorolan arviot antoivat viitteitä siitä, että myös huomenna tuloksensa julkistava Nokia todennäköisesti antaa varsin varovaisen arvion loppuvuoden myynnin kehityksestä.

Motorola julkisti tuloksensa New Yorkin pörssin sulkeutumisen jälkeen illalla, mutta pörssin jälkikaupassa sen osakekurssi laski hieman.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.