Motorola-pomon loikkaaminen Nokian leiriin oikeuden käsittelyssä

Yhdysvaltalainen matkapuhelinvalmistaja Motorola on vienyt oikeuteen jutun, jossa yhtiön entinen johtotason työntekijä erosi tehtävistään ja siirtyi Nokian palkkalistoille. Motorola hakee parhaillaan kieltävää tuomiota David Hartsfieldin siirtymiselle kilpailijansa leiriin. Hartsfield toimi Motorolan mobiililaitetoiminnan johtotason tehtävissä.

Motorolan mukaan Hartsfieldillä on ollut pääsy yhtiön kilpailukyvyn kannalta tärkeimpiin tietoihin. Hartsfield oli vastuussa puhelimien CDMA-tekniikasta.

Juttu on nyt edennyt Yhdysvaltain piirioikeuteen, kertoo Chicago Tribune verkkosivuillaan.

Hartsfield erosi Motorolasta joulukuussa siirtyäkseen Nokian CDMA-toimintojen varajohtajaksi. Motorolan mukaan kyseessä on monien sopimusten rikkomus, joita Hartsfield oli tehnyt yhtiön kanssa. Yhtiö sanoo pelkäävänsä, että se menettää kilpailukykyistä tietoa CDMA-strategiastaan ja markkinoinnistaan Nokialle. Motorolan mukaan Hartsfieldin uusi työ vaatii häntä käyttämään tai paljastamaan Motorolan salaista tietoa.

Hartsfieldin asianajajan mukaan Motorolan pyyntö on törkeästi puutteellinen. Asianajajan mukaan CDMA-teknologia on standardi, eikä salaista tietoa. Motorola ei ole eritellyt, että johtaja olisi tehnyt mitään väärää.

-Olemme vakuuttuneita, että Hartsfield ei ole paljastanut luottamuksellista tietoa uudelle työnantajalleen. Häntä ei ole palkattu markkinointisalaisuuksien paljastamiseksi. Hän vain sattuu olemaan nuori lahjakas johtaja, kertoo Hartsfieldiä edustava Kevin O'Hagan.

Vuonna 2008 Motorola haastoi samalla tavalla Michael Fengerin, joka jätti johtotehtävät yhtiön matkapuhelinlaitetoiminnassa siirtyäkseen Applen leiriin.

Lue myös:

    Uusimmat