Mainos

Motorola paransi tuntuvasti

Motorola on yli kolminkertaistanut tuloksensa heinä-syyskuussa. Huomattavasta tulosparannuksesta huolimatta yhtiön osakkeen arvo heikkeni New Yorkin pörssissä pian tulosjulkistuksen jälkeen.

Motorolan osakkeen arvo heikkeni New Yorkin pörssissä pian osavuosikatsauksen julkistamisen jälkeen, vaikka yhtiö ilmoittikin huomattavasta tulosparannuksesta myöhään illallaSuomen aikaa.

Maailman toiseksi suurin matkapuhelinten valmistaja ilmoitti, että sen tulos kohentui yli kolminkertaiseksi heinä-syyskuussa erityisesti uusien kännykkämallien ansiosta.

Motorolan kolmannen vuosineljänneksen nettovoitto oli 479 miljoonaa dollaria, kun tulos vuosi sitten oli 116 miljoonaa dollaria. Myynti kohosi 26 prosenttia 8,62 miljardiin dollariin, mikä oli hivenen vähemmän kuin mitä analyytikot olivat arvioineet.

Myös liikevaihto jäi ennakkoarvioita pienemmäksi ja yhtiön osakkeen arvo heikkeni New Yorkin pörssissä pian tulosjulkistuksen jälkeen.

Vaikea kilpailuasema

Motorola on ollut kuluvana vuonna vaikeassa asemassa kilpailussa matkapuhelinten ostajista. Alkuvuodesta markkinaosuuksia menettänyt maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia ryhtyi leikkaamaan hintoja asemansa parantamiseksi ja useat aasialaiset valmistajat ovat tuoneet markkinoille monia uusia puhelinmalleja. Eteläkorealainen Samsung onkin lähellä ohittaa Motorolan markkinaosuuskilpailussa.

-Meillä on paras tuotevalikoimamme pitkiin aikoihin. Mielestämme kolmas vuosineljänneksemme oli loistava, ja näemme neljännen myönteisenä, Motorolan toimitusjohtaja Ed Zander kuitenkin vakuutti.

Nokian viime viikolla julkistettu heinä-syyskuun tulos oli hieman ennakkoarvioita parempi, mutta yhtiö arvioi loka-joulukuun liikevaihtonsa jäävän viime vuotta alemmaksi, 8,4-8,6 miljardiin euroon. Myös Samsung Electronics julkisti tuloksensa viime viikolla: sen voitto kasvoi viime vuodesta, mutta jäi alemmaksi kuin huhti-kesäkuussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.