Mainos

Motorola luopuu osuudestaan Symbianissa

Nokia ja langattomien logistiikkaratkaisujen kehittämiseen erikoistunut Psion ostavat Motorolan osuuden ohjelmistoyritys Symbianista. Kaupan toteutuessa Nokia arvioi oman omistusosuutensa Symbianista nousevan nykyisestä noin 19 prosentista, noin 32 prosenttiin ja Psionin omistusosuuden noin 31 prosenttiin.

Osakkeiden myynti ei vaikuta Motorolan nykyiseen lisenssisopimukseen Symbianin kanssa. Motorola jatkaa Symbianin lisensointiasiakkaana ja tukee Symbian OS -käyttöjärjestelmää. Ohjelmistoympäristössä yhtiö keskittyy ensisijaisesti Java-teknologiaan, jota myös Symbian tukee.

Suunnitellun kaupan toteutuminen edellyttää vielä Saksan kilpailuviraston hyväksyntää ja on riippuvainen Symbianin muiden osakkeenomistajien etuosto-oikeudesta. Nokian, Psionin ja Motorolan aloittaman prosessin arvioidaan valmistuvan lähiviikkojen kuluessa. Kauppahinta perustuu Symbianin kokonaisarvoon, joka on noin 427 miljoonaa euroa.

Symbian on riippumaton ohjelmistoyritys, joka kehittää ja lisensoi Symbian OS -käyttöjärjestelmää. Nokia ja muut alan johtavat yritykset perustivat Symbianin vuonna 1998. Symbian OS -käyttöjärjestelmä on otettu laajasti käyttöön langatonta tiedonsiirtoa tukevissa laitteissa. Myös Nokian eri matkapuhelinvalmistajille lisensoima Series 60 -ohjelmistoalusta perustuu Symbian OS -käyttöjärjestelmään.

Panasonic, Samsung, Sendo, Siemens ja Nokia Mobile Phones ovat hankkineet lisenssit sekä Series 60 -ohjelmistoalustaan että Symbian
OS -käyttöjärjestelmäään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.