Mainos

Motorola kasvatti markkinaosuuttaan

Matkapuhelinvalmistaja myi huhti-kesäkuussa liki 52 miljoonaa matkapuhelinta eli enemmän kuin koskaan aiemmin.

Maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja Motorola tekee kovia tuloksia Nokian selkeimpänä kilpailijana. Amerikkalaisyhtiö kasvatti huhti-kesäkuussa rajusti matkapuhelinmyyntiään erityisesti Aasiassa ja laskee nyt markkinaosuutensa maailmassa nousseen 22 prosenttiin.

Alkuvuodesta markkinaosuus kohentui runsaalla prosenttiyksiköllä ja viime vuodesta päälle neljällä prosenttiyksiköllä. Kiinassakin Motorola sanoo päässeensä jo päälle 20 prosenttiin. Motorolan myynti veti hyvin edelleen myös kotikentillä.

Viime vuoden huhti-kesäkuusta Motorolan puhelinten kappalemääräinen myynti lisääntyi runsaat 50 prosenttia ja alkuvuodesta hieman päälle 12 prosenttia. Kasvun myötä amerikkalaisyhtiö teki matkapuhelinmyynnissä uuden ennätyksensä: kuluttajille meni lähes 52 miljoonaa puhelinta.

Pitkään kuluttajia kiinnostanut huippuohut Razr ei ole menettänyt vetovoimaansa, mutta Motorolan matkapuhelimista vastaava Ron Garriques hehkutti koko tuotepaletin vahvuuksia. Hänen mukaansa yhtiön uusinta puhelinta ("Q") myytiin ensimmäisen kuukauden aikana 150 000 kappaletta.

Liikevaihtoa ennätysmyynti kasvatti hieman maltillisemmin, mutta siinäkin yllettiin lähes 50 prosentin kasvuun viime vuodesta. Neljänneksen liikevaihto oli runsaat 7,1 miljardia dollaria eli lähes 5,7 miljardia euroa.

Tulos ennakoitua parempi

Motorola tahkosi puhelimia myös hieman alkuvuotta tehokkaammin. Liikevoittoa niiden liikevaihdosta jäi 11,2 prosenttia, kun vuoden alussa liikevoittoprosentti oli 10,9 prosenttia. Puhelinryhmän liikevoitto oli lähes 800 miljoonaa dollaria eli runsaat 630 miljoonaa euroa, kun edellisenä vuonna tulosta syntyi runsaalla 490 miljoonalla dollarilla.

Koko konsernin nettovoitto oli noin 1,4 miljardia dollaria, mutta mukana on muiden muassa turkkilaisen Telsimin myynnistä tulleita korvauksia. Telsim jätti aikanaan maksamatta tilauksiaan Motorolalle ja Nokialle ja nyt ne ovat saaneet osan menetyksistä takaisin. Vuotta aiemmin Motorolan voitto oli 930 miljoonaa euroa.

Osaketta kohden voitto oli 55 senttiä. Kun poikkeuserät poistetaan tuloksesta, osaketta kohden voittoa kertyi 31 senttiä. Sekin ylitti selvästi analyytikkojen ennakkoarviot ja Motorolan osake vahvistui selvästi New Yorkin pörssissä.

Yhtiö arvioi vahvan kasvun jatkuvan alkaneella neljänneksellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.