Mainos

Motoristit saivat vankeustuomion hurjasta kaahailustaan – kuvasivat teot itse

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut motoristikaahailijoita ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja sakkorangaistuksiin poikkeuksellisista liikennerikkomusten sarjasta.

Syyttäjällä oli hallussaan poikkeuksellisen vahvat näytöt miesten liikennekaahailuista, sillä motoristit olivat itse kuvanneet tempauksensa ja laittaneet videoita sosiaaliseen mediaan näkyville.

Videoista ja kuvista käy ilmi, että miehet ajoivat hurjaa ylinopeutta, polttivat kumia, keulivat ja tekivät muita turvallisuutta vaarantavia temppuja. Motoristit ovat kaahailleet lähes jopa 200 kilometrin tuntinopeudella, kun alueella on ollut 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Miehet hurjastelivat lähinnä Kouvolan seudulla. Liikennerikkomuksia on tehty myös Inarissa. Kaahailut ovat tapahtuneet vuosien 2011 ja 2012 välisenä aikana. Kymenlaakson käräjäoikeus otti tuomiossaan huomioon sen, että kuljettajat ovat taitavia ajajia. Oikeuden mielestä kaahailijoiden teoista ei ole aiheutunut konkreettisia vaaratilanteita eikä läheltä piti tilanteita.

Neljä miestä sai ehdollisen vankeustuomion yhdestä tai useammasta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Ehdollisten vankeustuomioiden pituus oli kuukaudesta puoleen vuoteen.

Yksi törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta tuomittu mies sai puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion lisäksi 40 päiväsakkoa. Viides mies sai puolestaan 25 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Vanhin tuomituista on syntynyt vuonna 1980 ja nuorin vuonna 1991. Miehille määrättiin myös eripituisia ajokieltoja.

Asiassa annettiin kansliatuomio tänään.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja