Mainos

Motoristikirkko keräsi tuhansia moottoripyöräilijöitä Lietoon

Moottoripyöräilijöiden kirkkotapahtuma drive in -motoristikirkko keräsi lauantaina noin 3500 motoristia Lietoon. Turun Kupittaalta Lietoon ajaneessa moottoripyöräparaatissa oli mukana 2 287 moottoripyörää. Tapahtuma on motoristien perinteinen ajokauden avaustapahtuma.

Messua edelsi moottoripyöräilijöiden kokoontuminen puolen päivän aikaan Turun Kupittaalla. Sieltä ajettiin ristisaatossa ulkoilmajumalanpalvelukseen Lietoon. Muun liikenteen turvaamiseksi moottoripyöräparaati oli jaettu neljään osaan.

Messussa puhui syksyllä eläkkeelle jäävä motoristikirkon luoja, rovasti Erkki Marttinen. Hän luki myös motoristien psalmin ja siunasi motoristit uudelle ajokaudelle.

Marttinen toi motoristikirkkoidean Suomeen Saksasta vuonna 1980 ja Suomen ensimmäinen motoristikirkko järjestettiin Liedossa seuraavana vuonna. Tilaisuuden tunnuksena oli aiempien vuosien tapaan "Herra, tahdon ajaa oikeaa tietä". Marttinen muistutti puheessaan että motoristi, jolla on rauha, on turvallinen liikenteessä ja kaikessa elämässä.

-Jumalan kunnioittaminen on positiivinen asia. Se näkyy toisten huomioimisena ja elämän varjelemisena. Suhteella Jumalaan on tärkeä merkitys aivan arkisessa elämässämme, jatkoi Marttinen.

Tilaisuus järjestettiin nyt 23. kerran. Tapahtuman osallistujamäärä on noussut tasaista tahtia. Viime vuonna motoristikirkkotapahtumassa oli mukana 2276 moottoripyörää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.