Mainos

Motoristijengit mukana petosvyyhdessä

Poliisi tutkii jättimäistä rakennusalan rikosjuttua törkeinä veropetoksina ja törkeinä kirjanpitorikoksina. Rikoksilla on kerätty verottajan mukaan kymmenen miljoonaa.

Poliisi epäilee yli kahtasataa ihmistä rikoksista Suomen suurimassa rakennusalaan kytkeytyvässä rikosvyyhdessä.

Pääkaupunkiseudulla pyöritetyssä jutussa epäillään olevan mukana myös useita motoristijengiläisiä. Heitä epäillään avunannosta päätekijöiden rikoksiin, joita poliisi on tutkinut törkeinä veropetoksina ja törkeinä kirjanpitorikoksina.

Ydinryhmään kuuluu noin 10 henkilöä, joita epäillään toiminnan organisoinnista ja johtamisesta. Heidän hallussaan on ollut useita yrityksiä, joiden kautta toimintaa on pyöritetty.

Toiminnalla epäillään olevan yhteyksiä useisiin järjestäytyneisiin rikollisryhmiin. Kaikkiaan esitutkinnan aikana on kuulusteltu yli 200 henkilöä rikoksesta epäiltyinä. Vangittuna on ollut 30 henkilöä.

Laajassa harmaan talouden rikoskokonaisuudessa on keskitytty ammattimaiseen väärien kuittien valmistukseen ja myyntiin.

Lisäksi kuittikauppaa harjoittaneen rikollisorganisaation epäillään teettäneen pimeää työtä, välittäneen pimeää työvoimaa ja liisanneen hallussaan olleita yrityksiä henkilöille, jotka eivät voi omissa nimissään harjoittaa yritystoimintaa.

Verottaja on laskenut, että rikoksilla on saatu kymmenen miljoonan euron hyöty. Kokonaisuudessaan kuittitehtaiden läpi on virrannut vuoden 2002 lopulta lähtien noin 20 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.