Mainos

Motivan toiminta arvioitiin tulokselliseksi

Energiansäästön palvelukeskus Motivan toiminta on tuottanut tulosta ja sitä voidaan pitää myös kansainvälisesti vertaillen menestyksekkäänä, todetaan tänään julkistetussa KTM:n tilaamassa arviointiraportissa.

Raportissa suositellaan Motivan toiminnan yhtiöittämistä ja strategisen suunnittelun kehittämistä. Lisäksi toiminta olisi kohdennettava selkeämmin tietyille painopistealueille ja vaikutusten arviointiin panostaa entistä enemmän, arvioijat suosittavat. Lisäksi tulisi täsmentää uusiutuvien energianlähteiden osalta Motivan rooli kansallisessa tehtävänjaossa.

Välittömänä jatkotoimena Motivan toimintaa ohjaamaan nimitetään johtoryhmä, johon tulee edustajat KTM:stä, Motivan johdosta ja henkilöstöstä sekä Motivan emoyhtiöstä Finntechistä. Motivan toiminnan energiavaikutusten arviointi on raportin mukaan vaikeaa, koska ne syntyvät monesta tekijästä ja usein vuosia varsinaisten toimien jälkeen. Yksittäisistä alueista on parhaiten seurattu energiakatselmustoimintaa on parhaiten seurattu, jonka energiavaikutukseksi on laskettu noin yksi terawattitunti vuodessa. Tämä riittää 50 000 omakotitalon vuosikulutukseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.