MOT: Lasten raiskauksia ja seksuaalista hyväksikäyttöä myydään suorina verkkolähetyksinä – lähetyksiä tehtaillaan myös Suomessa

KRP paljasti laajan lapsipornoringin 1:58
KRP kertoi maaliskuussa laajasta hyväksikäyttäjien ringistä tiedotustilaisuudessa.

Netissä myydään suoria lähetyksiä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jopa raiskauksista. Asiasta kertoo Ylen MOT.

Lähetysten kuvaaja on usein lapsen vanhempi tai muu läheinen. Lähetyksillä on hintaa parista kympistä 50 euroon, Yle kertoo.

MOT kertoo filippiiniläisestä Jasminesta, joka myy lähetyksen 12-vuotiaasta serkustaan alasti. Ostajan epäillään olevan suomalainen.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Sari Saranin mukaan vastaavanlaisia rikoksia on todella vaikea tutkia, sillä nettilähetyksestä ei jää jälkiä, joita poliisi voisi seurata.

Toimintaa myös Suomessa

Saranin mukaan on syytä epäillä, että vastaavanlaista toimintaa toteutetaan myös suomalaisten toimesta, niin lähetysten tilaamisen kuin tuotannonkin osalta.

– Meillä ei ole mitään tietoa siitä, että tällaista ei tapahtuisi myös Suomessa, että tällaisia lähetyksiä ei tehtäisi Suomesta käsin, Sarani sanoo.

KRP kertoi maaliskuussa laajasta hyväksikäyttäjien ringistä, joka levittää materiaalia alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tapauksesta nostettiin syytteitä viime viikolla.

MOT:n Pedofiilin suora lähetys -ohjelma esitetään maanantaina Yle TV1:ssä kello 20. Ohjelma on nähtävissä myös Yle Areenassa.

Lue myös:

    Uusimmat